Рубин с дебютно домакинство в Лигата срещу Интер

17:25
Рубин с дебютно домакинство в Лигата срещу Интер
Руският шампион Рубин Казан приема първенеца на Италия Интер във втори мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата ще се играе на стадион "Централний" от 19:30 часа българско време във вторник.

За първи път в своята история Рубин Казан ще изиграе мач от Шампионската лига на своя стадион. Както е известно шампионите на Русия са дебютант в най-престижния европейски клубен турнир, а първата си среща изиграха в Украйна, където загубиха от Динамо Киев с 1:3. В последните си два мача във вътрешното първенство момчетата на Курбан Бердиев се представят доста неубедително, след като направиха нулево равенство с Том Томск и загубиха домакинството на Амкар с 1:2. Това обаче не им пречи да държат първата позиция в класирането на 4 точки пред Спартак Москва. От състава на домакините ще отсъства полузащитника МакБет Сибая, но добрата новина за треньорския щаб на Рубин е завръщането в игра на нападателя Александър Бухаров."Липсват ни опит и самочувствие на толкова високо ниво, каквото е Шампионската лига", призна Курбан Бердиев след загубата от Динамо Киев. Сега обаче Рубин ще бъде домакин и ще търси спечелването на първия си точков актив в Лигата.

Интер има впечатляваща статистика на руска земя. От последните си шест визити там, "нерадзурите" са постигнали 3 победи, 2 равенства и само една загуба в европейските клубни турнири. В последния си мач в Русия Интер победи ЦСКА Москва с 2:1 през сезон 2007-08 в мач от груповата фаза на Шампионската лига, а головете за италианския тим отбелязаха Ернан Креспо и Валтер Самуел. В първия си мач от Лигата през тази кампания италианския шампион прие тима на Барселона на "Джузепе Меца", като двата тима не създаваха много голови положения и срещата завърши без попадение. В Серия "А" "синьо-черните" загубиха последния си мач от тима на Сампдория с 0:1 и заеха 3-а позиция в класирането. Новото попълнение на Интер Уесли Снайдер пропуска мача заради контузия, която получи в шампионатната среща срещу Наполи и остава в Милано заедно в Тиаго Мота и Давид Суазо.

В група "F" на Шампионката лига, където са още отборите на Динамо Киев и Барселона, италианските са фаворит за първите две места заедно с каталунския гранд, но за да бъде това реализирано, съставът на Жозе Моуриньо не трябва да си позволява отпускане и единственото, което ще търси в Русия срещу Рубин е спечелването на трите точки.

Рубин Казан - Интер, стадион "Централний", 19:30 часа

Главен съдия: Тере Хауге (Норвегия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dunavec__
28.09.2009 18:08

Рубин Казан не е никакъв руски отбор, а волжко-български, погрешно днес наричат тези хора там татари, а те са българи. На татарите очите са им дръпнати, докато във Волжка България и столицата Казан ще видите хора с типично български черти и очите им определено не са монголоидни. Така че се радвайте на този български отбор в ШЛ! *wink*

RagnaroK
28.09.2009 18:02

Ех ех ех *stop* Прецакаха се Рубин сега можеше да са много по спокойни със ''звезното'' каре на Левски ама УВИ ще падат май *joking*