Тотнъм - Манчестър - едно гросмайсторско реми

20:25
Тотнъм - Манчестър - едно гросмайсторско реми
В драматичен мач намиращият се в добра форма тим на Тотнъм и доскорошният лидер в класирането Манчестър Юнайтед завършиха при равенство в най-интригуващото дерби от уикенда в Премиърлийг.

Атаките към двете врати следваха една след друга. В 21-та минута след пробив на Джинъс, топката попадна в краката на Ленън, който преодоля по чудесен начин Харгрийвс и направи нещо между удар и пас. Ван Дер Саар изби топката, но кълбото попадна в краката на Бербатов, който не сбърка от близка дистанция и така вкара 14-ия си гол за сезона. Последва натиск на Манчестър, но чистите голови положения не бяха много.

През второто полувреме Тотнъм се затвори в своята половина. В защита Уудгейт и Доусън бяха безгрешни, а младежкият национал на Англия Том Хъдълстоун играеше перфектно в средата на терена. Противно на логиката най-чистото положение се откри пред Роби Кийн след брилянтен пробив и пас на Бербатов, но ударът на ирландеца попадна в ръцете на Ван Дер Саар. Манчестър взе нещата в своите ръце и единствено добрите прояви на вратаря Радек Черни попречиха на "червените дяволи" да стигнат до гол. Роналдо, Рууни и Нани на няколко пъти организираха добри атаки.

В самия край на мача след неразбирателство в защитата на Тотнъм топката беше изритана в корнер. След центрирането непокритият Карлос Тевеш засече кълбото с крак от малкото наказателно поле и не остави шанс на блестящия в този двубой страж на "шпорите". След този гол беше даден край на мача. Тотнъм може да съжалява за начина, по който изпусна победата, а след загубата на 2 точки Манчестър ще трябва да се задоволи с второто място във временното класиране.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари