Бояджиите във футбола

17:07
Бояджиите във футбола
Футболистите в Англия са повече от дискретни, що се отнася до това на кой отбор са били фенове като деца. Причината е ясна - впоследствие съдбата им изиграва лоша шега и ги праща да играят в тимове, където ако си признаят детските пристрастия, със сигурност ще бъдат отритнати. Представяме ви Топ 10 на "бояджиите", които дават мило и драго следната информация да не става публична.

Андрей Аршавин

Въпреки че в момента е в Арсенал, руснакът е заклет фен на Барселона. Преди да заиграе на Острова халфът бе на крачка от трансфер в каталунския гранд, който се провали в последния момент и докара почти до депресия Аршавин. "Ако някой ден отново имам шанс да играя в Барса, няма да се замисля, ако трябва и пеша ще отида", изпусна се преди време в родината си голаджията.

Джон Тери


Последното трансферно лято Тери отказа да премине от Челси в Манчестър Сити, като изтъкна като причина привързаността си към настоящия си клуб. Дали обаче истинският мотив не е детската му любов - Манчестър Юнайтед, заради който дори бил палил шалове на "гражданите"?

Оле Гунар Солскяер

Убиецът с бебешко лице, какъвто прякор му лепнаха в Англия, се превърна в любимец за агитката на Юнайтед. Малцина обаче знаят, че като дете норвежецът е бил заклет фен на кръвния враг Ливърпул. Тихо, Оле, не казвай на никого!

Ливърпулският квинтет

Има 5 играчи, които заслужават да бъдат групирани заедно. Става въпрос за т.н. "Ливърпулски квинтет" - Майкъл Оуен, Йън Ръш, Джейми Карагър, Стив Макманамън и Роби Фаулър, които в ранните си години са били луди по местния съперник Евертън. Е, момчета, как сменихте синьото с червеното?

Кристиано Роналдо

Най-скъпият футболист в света тръгна от Спортинг, за да стигне сега до Реал. В родината му обаче е публична тайна, че като малък техничарят често бил засичан да вика за лисабонския враг Бенфика.

Лий Кларк

Той започна кариерата си в клуба на живота си - Нюкасъл, помагайки му да се завърне през 1993 г. в елита и на два пъти да завърши на второ място. След това се премести в отколешните врагове Съндърланд, класирайки и тях за Премиършип. През 1999 г. обаче бе видян на финала за ФА къп да гледа мача отново с екип на "свраките". Едно е сигурно - той никога няма да се завърне в Съндърланд.

Майка Ричардс

Звездата на Сити е фен на Арсенал откакто се помни. Така че не се учудвайте, ако при оферта от Лондон защитникът хване първия самолет.

Хенрик Ларсон

Бившият шведски национал бе на крачка от преминаване в Евертън, като Дейвид Мойс искаше с него да заздрави атаката на "карамелите". Тогава голаджията заяви, че в Англия винаги е симпатизирал именно на Евертън. Няма как обаче да вярваме на Ларсон, който засега е правил подобно "признание" още на Манчестър Юн и Барселона.

Хари Кюъл


Австралиецът се кле във вярност на Ливърпул, когато заигра там, опитвайки се да спечели феновете на "Анфилд". Те обаче не му се вързаха, след като преди това той направи име в отявления конкурент Лийдс, където се представяше за "свое момче".

"Новинар"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
23.09.2009 18:28

За Хари Кюъл бих вметнал и трансфера в Галатасарай(макар че е извън темата) , за който феновете на Лийдс едва ли ще му простят (1/2финала през 2000г. в УЕФА , при който 2 англичани бяха намушкани фатално в Истанбул)