Стефани Кирякова с признание от родния Бургас след световната титла

21:43
Стефани Кирякова с признание от родния Бургас след световната титла

Златното момиче на Бургас Стефани Кирякова и нейните треньори от спортен клуб по художествена гимнастика „Черноморец” бяха наградени от кмета на Бургас Димитър Николов. Най-малката от грациите в националния ансамбъл е и една от любимките на цялото ръководство на бургаския клуб, който се слави с традиции в спорта.

Само преди седмица 17-годишната Стефани стана световна шампионка с националния отбор по художествена гимнастика и заедно с останалите грации завоюва първата квота за Летните олимпийски игри през 2020 година, на които домакин е Токио. Скромна, но със силен дух и воля, Стефани отправи благодарност за отношението на бургаския градоначалник, който днес й връчи специално изработен плакет.

"Голямо щастие е да бъда в родния ми Бургас, тук в община Бургас. Господин Николов, благодаря ви, че ме поканихте тук, за тези прекрасни награди и надявам се дано нося още много успехи и радост на град Бургас“, заяви тя.

Стефани започва да тренира художествена гимнастика едва от ранна детска възраст, открита от селекционера в този спорт Анна Бошева. Малката Стефани е поета от треньорката Мария Калангерова, която днес споделя колко забележителен характер притежава упоритата гимнастичка. „Естествено е, че сме много щастливи след 25 години в клуба да имаме световна шампионка. Мога да споделя с вас, че моята най-голяма мечта е първата олимпийска шампионка в нашия спорт да е от Бургас и дано това е Стефани Кирякова”, каза треньорката.

"Наистина това е първата квота, която България печели за Олимпиадата в Токио и съм изключително щастлива, че имаме бургаска представителка. И се надявам да е жива, здрава, много упорита, за да може да постигне най-малко олимпийски медал”, отправи пожелание и личната треньорка на златното момиче Мария Калангерова. Треньорите подчертаха, че принос за възпитанието на Стефани имат родителите ѝ. Седмици преди Световното първенство Стефани изживява най-големият шок в живота си, след като научава, че майка ѝ е получила инсулт. Спечеленият медал посвещава именно на болната си майка, която днес се възстановява в домашни условия.

"Ние сме възпитали Стефани именно в тези християнски ценности, които също много ни помогнаха да изградим този характер, тази упоритост, това трудолюбие и се радвам, че даваме добър пример на обществото, всички така сме насърчени, всички вярваме в успехите и”, сподели развълнуван пастор Радослав Киряков, баща на Стефани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация