Търсим чудото на \"Ел Мадригал\"

18:20
Търсим чудото на \"Ел Мадригал\"
Българският шампион Левски гостува на испанския Виляреал в първи мач от груповата фаза на турнира Лига Европа. Срещата ще се играе в четвъртък от 22:05 часа българско време на стадион "Ел Мадриал" в Испания. В група "G" от новата европейски надпревара са още отборите на италианския Лацио и австрийския Ред Бул Залцбург.

Виляреал се класира за груповата фаза на Лига Европа, след като отстраниха НАК Бреда в четвъртия предварителен кръг на турнира. Левски пък попадна в групите, след като отпадна от Шампионската лига в плейофната фаза от унгарския шампион Дебрецен.

\"\"

Наставникът на Левски Ратко Достанич има сериозни проблеми със селекцията си преди гостуването на Виляреал. Най-сериозните проблеми на сърбина са в халфовата линия, където "сините" на практика няма да разполагат с дефанзивен халф, тъй като Владимир Гаджев е аут до края на сезона заради контузия, а Георги Сърмов изтърпява наказание за натрупани жълти картони. Бразилецът Зе Соареш също няма да пътува до Испания поради санкция, породена от натрупване на официални предупреждения. В отбраната на шампионите Живко Миланов отново се очаква да не започне мача, тъй като националът още не е напълно възстановен от травмата си. Според източници, близки до клуба, Достанич ще остави Миланов на пейката и ще го пази за неделното дерби с ЦСКА.

Георги Петков се очаква да е на вратата на "сините", а Шакиб Бензукан най-вероятно ще излезе като десен бек. Веселин Минев почти сигурно ще бъде предпочетен пред Лусио Вагнер по левия фланг на защитата, а Елин Топузаков и Юсеф Рабех ще си партнират в сърцето на отбраната.

В халфовата линия на Левски се предполага, че като дефанзивен полузащитник ще действа Дарко Тасевски или Седрик Бардон. За съжаление на специалиста и двамата са по-скоро атакуващи халфове, и не са свиквали да се нагърбват с черната работа в центъра на терена. За третото всободно място в центъра ще се борят Саша Симонович и младежкият национал Лъчезар Балтанов, но по всяка вероятност Достанич ще предпочете играчът с по-голям опит.  По левия фланг на атаката на шампионите се очаква да започне Жоазиньо, а отдясно е възможно Достанич да пусне Христо Йовов.  Самотник в нападение ще е Георги Христов , след като Дениран Ортега изигра много слаб мач срещу Локо София и сигурно ще седне на пейката.

\"\"

Домакините със сигурност ще бъдат без капитана си Маркос Сена, но това едва ли ще повлияе фатално на състава на треньора Валверде.

Статистиката показва, че Левски получава средна по три гола на мач, когато гостува на испански отбор, така че феновете на прогнозите могат да се опитат да играят в тази среща да има над два гола и половина. Българският шампион е гостувал в Испания цели шест пъти в историята си и е записал шест загуби, като общо е допуснал 18 попадения във вратата си от тези сблъсъци. От 2006 година Виляреал няма загуба на своя "Ел Мадригал" в двубой от евротурнирите. В последните десет срещи на Левски далеч от дома в европейските клубни турнири "сините" имат едва една победа, записана срещу аматьорския тим от Андора Санта Хулия с 5:0.

\"\"

В треньорската си кариера Ратко Достанич никога досега не е печелил мач като гост в турнира за Купата на УЕФА. Сърбинът има в актива си три равенства и три загуби, докато е водил Обилич и ФК Смедерево.

Треньорът на жълтата подводница Валведре има лоши спомени от халфа на Левски Седрик Бардон, който беше част от състава на Анортозис, който през миналия сезон сензационно отстрани водения от Валверде Олимпиакос в третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Последният домакински мач на Виляреал от евротурнирите беше на 27 август, когато испанците треснаха холандския НАК Бреда с 6:1 и с общ резултат 9:2 се класираха в груповата фаза на Лига Европа. В онзи мач звездата на жълтата подводница Джузепе Роси вкара два гола от дузпи и сега ще се надява да се запише и сред голмайсторите в срещата с Левски.

\"\""Можехме да имаме повече късмет при жребия, групата ни е трудна. Падна ни се Лацио, един от постоянните участници в Шампионската лига. Никой не искаше да се падне с тях. Другите два отбора - Левски и Залцбург, идват от Шампионската лига като шампиони на своите страни. Надявам се в предстоящия мач играчите да са мобилизирани напълно и да постигнем успех на българския тим", каза треньорът на Виляреал Ернесто Валверде.

\"\""Те са много силни и са равностойни в мачовете си на Реал Мадрид и Барселона. Ако гледаме реално, Виляреал трябва да победи, но във футбола не всичко се опира на реалностите. Трябва да направим един силен и добър мач, да разберем за какво става дума и да се противопоставим", каза треньорът на Левски Ратко Достанич.

Мачът между Виляреал и Левски ще бъде ръководен от английския рефер Майкъл Дийн и неговите помощници Майкъл Мъларкей и Симон Бек.

След разочароващото си отпадане от Шампионската лига от тима на Дебрецен, отборът на Левски има възможност да се реабилитира пред феновете си като покаже добра игра в груповата фаза на Лига Европа. "Сините" се намират в тежка група, заедно в тимовете на Ред Бул Залцбург и Лацио, но българският тим натрупа опит в евротурнирите през последните години и очакванията от привържениците на клуба не са никак малки. Да пожелаем добро представяне на Левски в Испания и провеждането на стабилна кампания в групите на Лига Европа, което в крайна сметка да остави феновете на тима доволни от играта на шампиона ни в турнира!

\"\"



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jokataa
17.09.2009 23:02

Хайде де, кога ще падне този втори гол - освен да чакаме СУПЕР СУПО да каже...

Notlike
17.09.2009 18:56

Левски ще загуби скромно този мач, просто защото Виляреал ще спре да играе след втория гол *joking*

kun4ev
17.09.2009 13:51

Хайде сега друга песен запяхте.нямали играчи.ми що не си купихте бре *smile* .като беше отворен трансферния прозорец се наслушахме на глупости от вашите командири .единия вика при нас са на-добрите играчи не ни трябват други,другият вика,че имали 8 халфа закакво им е нов.Гонзо и той голям мъжкар,ще купите когото си поискате, ми хайде де чакаме ви вече 4години да направите трансфер.стига сте си връщали пенсионерите без пари.
Па сега се надявате на чудеса.
Ми дано господ е с вас довечера *evil*

lubo_krika
17.09.2009 13:11

И аз съм реалист и колкото и да не ми се иска,сигурно ще отнесем поне 3.Ама знае ли човек-топка е все пак.Не се знае накъде ще се завърти и кой ще има повече късмет.И все пак успех и на двата отбора *thumb_up* *beer*

Takeo
17.09.2009 10:48

Братле, моля те не си пожелавай това! Всичко само не и Гонзо пак на терена. Не съм сигурен дали ще мога да го понеса този път и дали ще се размина с инфаркта *joking* Изтрайте малко и може сърбина да сглоби отбор. Давай тука за нищо време да правим отбор за шампионска лига - еми няма как да стане. Че ще излезе 1 е ясно, но не мисля,че ще им набутат чак толкова голове.

braberikos
17.09.2009 10:48

Докато Йовов играе Левски няма да спечели мач в Европа *sad* ...

Xelikopterr
17.09.2009 09:59

Батков, скръндзо, купи поне един нападател, че отпред е пълен ужас! Ако не, Гонзо да се връща, със сигурност ще е по- добре от сега! *thinking*

denso_90_vn
17.09.2009 09:49

Абе чудо колкото с Барса ли? 5ков ся да не стане 7ков . Аз не ви виждам левскарчета, на какви чудеса се надявате незнам.

denso_90_vn
17.09.2009 09:48

Абе чудо колкото с Барса ли? 5ков ся да не стане 7ков . Аз не ви виждам левскарчета, на какви чудеса се надявате незнам.

dreadlord
17.09.2009 03:05

нито утре нито в събота ще намерите чудо *devil*

MeToDueB
16.09.2009 21:48

пак ли Йовов е титуляр бе *joking* няма как да съм оптимист за Левски .. при положение, че се сещам последните им 4 години и в Европа и в България .. никакъв футбол (само на думи) ..

Cris_7
16.09.2009 21:21

Виляреал ще ги счупи ! Прогноза 3:0 *wink*

banditaaa
16.09.2009 20:50

Левски ще се борят но няма да успеят
но все пак надеждата умира последна

май е умряла първа *sick*

levski_s0fia
16.09.2009 20:47

charpaka ето това е коментар .. така трябва да бъде в Българния но уви .. винаги българските фенове са се деляли на Лвески и ЦСКА .. *evil* и аз пожелавам късмет на отборите ни независимо че съм левскар. *wink*

levski_s0fia
16.09.2009 20:35

е то и националите тарсиха чудо в Италия ама разбрахме че такова нещо няма *joking* губим тоя мач 101% .. :/

Schumacher1
16.09.2009 20:32

мача свършва 4 на 0 за ВИЛЯРЕАЛ какво чудо търсите бе

pe6obg123
16.09.2009 19:46

нека само да сме реалисти наи малко искам левски и цска да паднат защото преди всичко сме българи но без късмет не може в момента цска са в по изгодна позиция а за лежски наистина ще е чудо ако паднат с по малко от 5 гола

tymypa
16.09.2009 19:36

ника ти говори сам за тебе. а аз лично заради прасета като тебе се надявам срещу тях да паднем за да имаме и догодина само 1 отбор за шл и пак левски да играе за там.

debil
16.09.2009 19:30

турскосините, искрено ви пожелавам да спечелите 4 точки в групата! но всичките да са срещо ред бул, защото с австрийците се борим в ранглистата на уефа за два отбора в ШЛ. а срещу виляреал и особено ЛАЦИО ви пожелавам най-малко отличен *smile*

Futbulfen
16.09.2009 19:12

прасета гледайте си ващо отборче и с Левски не се занимавайте..защото си мисля,че не Виляреал , а Фулъм ще се скъса да вкарва утре!

sexapilen
16.09.2009 19:10

Добър отбор е левски, справят се все по-добре...
Заслужават много добър в тази среща *smile*

nasko72
16.09.2009 19:04

сигурно ще го намерят с тоз късмет дет го вадят *joking* вместо с пълна кошница ще си тръгнат само с един два гола защото гредите ще им помагат или пък испанците от седем метра врата ще уцелят гошо вратарчето *sick*

orlio_wins
16.09.2009 18:43

При нас всичко е наобратно :]}~ и аз пожелавам успех.

tymypa
16.09.2009 18:40

успех им желая но с този трениор и толкова контузени и наказани играчи няма как да вземем дори и 1 точка .. а ако йовов играе 100% ще паднеме с много

charpaka
16.09.2009 18:31

Аз съм голям ЛЕВСКАР и съм реалист. Според мен Левски ще напусне групите на Лига Европа на 3-то място с актив от около 7 точки. Наясно съм, че отбора не играе както трябва и не си правя разни илюзии като други съседни нам тимове. Пожелавам успех не на ЛЕВСКИ и ЦСКА, а на БЪЛГАРЩИНАТА защото тя трябва да е водеща. Нека ЦЕСЕКАРИ ходят да подкрепят ЛЕВСКИ на ГЕРЕНА и в същото време ЛЕВСКАРИ да подкрепят ЦСКА на Васил ЛЕВСКИ. Ако това се случи вече можем да кажем, че футболът ни върви нагоре. В момента, като че ли се случва точно обратното.