Интер приема Барса в дербито на кръга

13:13
Интер приема Барса в дербито на кръга
В първия мач от група "F" на Шампионската лига ще можем да наблюдаваме сблъсък между отборите на Интер и Барселона. Срещата между италианския и испанския шампион ще се играе на стадион "Джузепе Меаца" от 21:45 часа българско време. В тази група са още отборите на Динамо Киев и Рубин Казан.

През летния трансферен прозорец Интер се раздели с топ стрелеца си Златан Ибрахимович, а на негово място дойде острието на Барса Самуел Ето\'о плюс привличането на Диего Милито. "Не мисля, че Барселона е фаворит. Ние сме домакини, трябва да започнем турнира с победа. Ето\'о е мотивиран срещу всеки съперник, той е роден победител. Той обича да играе футбол, когато е на терена е друг човек. Сигурен съм, че Барселона още е в сърцето му, но това няма да се отрази на представянето му. Щастлив съм, че той е при нас, така както Гуардиола трябва да е щастлив, че Ибрахимович отиде при тях. Но ние играем срещу Барселона, не срещу Златан", заяви наставникът на Интер Жозе Моуриньо. Италианците се представят добре от началото на сезона в Серия "А" и въпреки равенството срещу Бари на старта на шампионата, успяха да постигнат разгромна победа над градския съперник Милан с 4:0 още във втори кръг, след което последва и победа над Парма. От състава поради контузия отпадат Естебан Камбиасо и Марко Матераци, а Деян Станкович е под съмнение.

Барселона постигна феноменални резултати през миналия сезон, а съставът на Хосеп Гуардиола обещава да играе така и през настоящия. Каталунците започва защитата на титлата си в Шампионската лига с един от най-чаканите мачове – срещу шампиона на Италия Интер. "Събрали сме се четири отбора – шампиони на страните си. Няма да е лесно. За мен е чест, че ще се изправя срещу Моуриньо. Неговата класа е ясна – печелил е трофеи в три различни страни. Интер е много силен съперник. Ибрахимович се адаптира бързо към обстановката в Барселона. Надявам се с Ето\'о да се поздравят преди мача. Благодаря на Самуел за петте прекрасни години, които изкара в нашия отбор. Той е истински шампион", заяви треньорът на Барса Пеп Гуардиола. Кадровите проблеми в тима на гостите са свързани с контузиите на Боян Къркич и Рафаел Маркес, които по всяка вероятност няма да вземат участие в мача с Интер.

Интер - Барселона, стадион "Джузепе Меаца", 21:45 часа

Главен съдия: Волфганг Щарк (Германия)

Със завръщането на Шевченко - Динамо се завърна в групите на Лигата

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Killing11
16.09.2009 18:10

Ти си луд *sick* просто незнам как 5:0 смешен си *sad* Барса са по - добрия тим... *smile*