Севиля ще се надява да рагроми румънския шампион

12:02
Севиля ще се надява да рагроми румънския шампион
Днес от 21:45 часа Севиля приема Униреа Урзичени на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в мач от група G на Шампионската лига. Домакините са уверени в успеха си, тъй като от четири срещи с тимове от Румъния, андалусците имат четири убедителни успеха. През сезон 2007-2008 испанският тим вкара общо девет гола в трите си домакинства от груповата фаза на този турнир. Сега наставникът Мануел Хименес ще иска ново подобно представяне. Унирея, от своя страна, дебютира в този турнир, като румънският шампион никога досега не е играл срещу отбори от Испания.

В състава на Севиля няма сериозни кадрови проблеми, като единствено Ернесто Шевантон и Ндри Ромарич със сигурност пропускат срещата заради травми. Серджо Санчес пък е под въпрос, тъй като още не е напълно възстановен от гнойна ангина. Останалите в тима на андалусците са на линия, като за севилци няма нито един играч, който да изтърпява наказание. В последните си 19 мача като домакин от евротурнирите Севиля има само една загуба. През уикенда андалусците разгромиха Реал Сарагоса с 4:1 в мач от Пимера дивизион, като Луиш Фабиано вкара два от головете за своя тим.

Треньорът на Униреа Дан Петреску също няма особени главоболия за селекцията си в предстоящата среща. Специалистът няма да може да разчита само на Разван Падурето, който страда от травма в бедрото, докато Мариус Беласко е под въпрос, тъй като още не е сигурно дали е успял да се пребори с вируса, който го мъчеше в последните дни. Сорин Фрунца пък беше аут в последните мачове на отбора поради травма в глезена, но сега се очаква той да вземе поне частично участие в двубоя. Шампионът на Румъния в момента се намира на второ място във временното класиране на местния шампионат, като изостава само на точка от лидера ФК Брашов.

Севиля – Униреа Урзичени

Стадион: Рамон Санчес Писхуан

Главен съдия: Матео Трефолони (Италия)

Асистенти: Кристиано Копели и Масимилиано Грили (Италия)

Начален час: 21:45 часа българско време

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация