Бекъм ще получи наградата на Президента на УЕФА

10:42
Бекъм ще получи наградата на Президента на УЕФА

Легендата на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм ще получи специалната награда на Президента на УЕФА заради приноса си към футбола по време на професионалната си кариера и след нейния край.

Бившият английски национал ще получи отличието по-късно тази година в Монако, когато се провежда церемонията по награждаване на най-добрите футболисти на годината. "Избрах Дейвид Бекъм за реципиент на наградата тази година, защото той е глобален посланик на футбола и промотира играта и нейните ценности по целия свят", коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин. "Неговата неуморима хуманитарна дейност, която е помогнала за подобряването на живота на много деца по света, трябва да бъде отбелязана.

Бекъм е истинска футболна икона на своето поколение", допълни Чеферин. 43-годишният Бекъм игра още за отборите на Реал Мадрид, ПСЖ, Милан и Ел Ей Галакси, преди да се откаже от футбола през 2013-та година. "В кариерата си винаги се опитвах да давам 100 процента от себе си и да защитавам ценностите на отборната работа и феърплея. Горд съм, че се присъединявам към впечатляващия списък с играчи, които са получавали тази награда", коментира Бекъм.

Миналата година наградата на Президента на УЕФА отиде при легендата на Рома Франческо Тоти, а в минали години нейни реципиенти са били Франц Бекенбауер и Йохан Кройф.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация