Лион приема Фиорентина в повторение от миналия сезон

13:18
Лион приема Фиорентина в повторение от миналия сезон
Отборът на Олимпик Лион приема италианския Фиорентина на старата на сезона в Шампионската лига. Срещата ще се играе на "Стад Жерланд" от 21:45 часа българско време, а двата тима ще мерят сили в група "Е" на надпреварата заедно с тимовете на Ливърпул и Дебрецен.

Съставът на Лион по предварителни прогнози на много специалисти ще завърши на 2-о място в групата след Ливърпул. От началото на сезона френския тим не е губил точка на свои терен, записвайки 3 победи: срещу Андерлехт 5:1, Нанси 3:1 и Лориен 1:0. Миналата година французите играха отново с Фиорентина в една група на Шампионската лига. Двубоят във Франция завърши 2:2, като италианците бяха повели с 2:0. На Апенините Лион победи с 2:1. "Само защото сме ги били миналата година като гости, не значи, че имаме психологическо предимство. Вече е нов сезон, нещата са различни", заяви треньорът на Лион Клод Пюел. В състава на домакините контузени са Едерсон и Жан-Ален Бумсонг, а под въпрос за игра е новото попълниене Лисандро Лопес.

Фиорентина започна добре сезона отстранявайки Спортинг Лисабон благодарение на повечето голове на чужд терен. В серия "А" отборът на Чезаре Прандели записа 3 икономични двубоя, записвайки равенство още на старта при резултат 1:1 срещу Болоня и 2 победи с по 1:0 срещу Каляри и Палермо. "Съперникът ни разполага с много силни играчи, ярки индивидуалности. Мисля, че са по-добри от миналата година. Но ние трябва да ги победим, важно е да вземем три точки в първата среща", каза Чезаре Прандели. Италианският отбор ще излезе без Лоренцо Де Силвестри и Хосе Игнасио Кастильо, които са контузени, а Кристиано Дзанети е наказан.

Олимпик Лион - Фиорентина, "Стад Жерланд", 21:45 часа

Главен съдия: Питър Винк (Холандия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AiVaRlL
16.09.2009 20:02

Лион ще си земат мача и ще се представят добре в Групата но после издънка както обикновенно

keeNeon
16.09.2009 17:59

Според мен флоренците ще вземат желаните 3 точки тая вечер.

angel_hi
16.09.2009 13:47

Труден мач за прогнозиране,но залагам на Лион.