Шампионът на Холандия започва срещу разколебания Олимпиакос

13:00
Шампионът на Холандия започва срещу разколебания Олимпиакос
Днес от 21:45 часа българско време Олимпиакос посреща шампиона на Холандия АЗ Алкмар на стадион "Гиоргиус Караискакис" в Атина в мач от група Н на Шампионската лига. Домакините уволниха своя наставник Тимур Кецбая в навечерието на тази среща, след като през уикенда бяло-червените не успяха да победят в домакинството си на новака Кавала и мачът завърши 0:0. От другата страна, гостите са шести в Ередивизи с 12 точки от 6 двубоя.

Новият наставник на Олимпиакос Божидар Бандович има доста кадрови проблеми преди сблъсъка с АЗ. Италианският халф Енцо Мареска е твърдо аут от двубоя поради мускулна травма. Новото попълнение на гръцкия тим Мат Дарбишър също пропуска мача. Нападателят страда от контузия в хълбока. Лучиано Галети няма да може да вземе участие в двубоя, тъй като не успя да се възстанови навреме от контузията си в бедрото. Джанис Пападопулус пък има разтегнати кръстни връзки в лявото коляно и за дълго ще е в лазарета на гърците. Интересен факт е, че когато Олимпиакос е играл срещу съперник от Холандия, в шест от осем срещи тимът, който е домакинствал, е взимал победата, в другите два случая срещите са завършвали наравно.

Аз загуби през седмицата гостуването си на Адо ден Хааг с 1:2, като според специалистите, шампионът на Холандия е пестял сили за гостуването си в Атина, където целта на тима ще бъдат трите точки. Любопитен факт от статистиката е, че срещу гръцки съперници АЗ Алкмаар има три победи от три срещи. Шампионите на Холандия са един от тимовете, които през този сезон дебютират в основната фаза на Шампионската лига. АЗ е перфектен домакин в евротурнирите, като в последните си 33 мача вкъщи в подобни двубои, холандците имат само едно поражение. Дали обаче сега те ще успеят да продължат това представяне и в гостуванията си... В лагера на АЗ Понтус Уернблуум и Моунур Ел Хамдауи са твърдо аут за днешната среща заради травми в колената. Джоей Дидулица пък е под въпрос, тъй като през уикенда той получи комоциум и все още не е ясно дали ще може да е в състояние да играе срещу Олимпиакос.

Олимпиакос – АЗ Алкмаар

Стадион "Гиоргиус Караискакис"

Главен съдия: Виктор Касай (Унгария)

Асистенти: Габор Ерош и Тибор Вамос (Унгария)

Начален час: 21:45 часа българско време.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Crissstiano
16.09.2009 13:05

Жалко за Ел Хамдауи,сега Дембеле ще трябва да решава мача в полза на Азе.