Кошмарът на Левски дебютира на \"Анфийлд\"

12:38
Кошмарът на Левски дебютира на \"Анфийлд\"
Английският Ливърпул приема абсолютния дебютант в Шампионската лига Дебрецен в първи мач от група "Е" на турнира. Срещата ще се играе на стадион "Анфийлд Роуд" в града на Бийтълс от 21:45 часа българско време. Мърсисайдци и унгарския шампион са в една група на надпреварата заедно с отборите на Лион и Фиорентина.

Домакините си изградиха име на "Кралете на Европа" през последните 5-6 години, след като през тях записаха 2 финала (единият спечелен) и 3 полуфинала. През миналия сезон мърсисайдци загубиха от Челси на 1/4 финал, като предоставиха на публиката зрелищен втори двубой, който завърши 4:4, а в първата среща бяха загубили с 1:3. Мениджърът на мърсисайдци Рафаел Бенитес заяви, че е респектиран от съперника. "Унгарците не са случаен отбор, знаем, че ще ни затруднят максимално. Те ще направят всичко възможно, за да се представят добре, мачът е много важен за тях. Но ние сме отбор от класа, знаем как да се справяме в такива ситуации. Загубихме два мача на старта на Висшата лига, но играчите ще се реваншират на феновете ни", коментира испанският треньор. В състава на домакините кадровите проблеми са свързани с контузиите на Алберто Акуилани и Даниел Агер. На линия обаче са всички останали звезди и Стивън Джерард, Фернандо Торес и компания едва ли ще търсят нещо различно от убедителна победа на старта на Шампионската лига.  "Червените" започнаха слабо сезона във Висшата лига, но в последния мач отборът 4:0 новака Бърнли нa "Анфийлд", а феноменален мач с екипа на мърсисайдци изнесе израелският национал Йоси Бенаюн. Талантливият халф вкара хеттрик за успеха на своя тим и асистира за четвъртото попадение на Дирк Кайт.

Кошмарът на Левски Дебрецен пък е абсолютен дебютант в този турнир, но вероятно това няма да окаже голямо влияние, защото те показаха много добра игра и съвсем заслужено победиха българите и в двата мача на последния предварителен кръг на лигата. Треньорът на унгарците Андраш Херцег не спести суперлативите си за Ливърпул преди тежкото гостуване на неговия тим на "Анфийлд". "Играем срещу тим от световна класа. Такива мачове са полезни за нас и за футбола в страната ни, ще натрупаме опит и самочувствие. Имаме потенциал и ще го покажем на "Анфийлд". В Унгария бяха изненадани, че станахме шампиони с този млад състав. Тепърва ще демонстрираме силата си", коментира наставникът. Унгарците няма да могат да разчитат на Золтан Селези, а под въпрос са дебютната среща в Шампионскта лига са Гергели Рудолф и Джордже Пантич.

Ливърпул - Дебрецен, стадион "Анфийлд Роуд", 21:45 часа

Главен съдия: Педро Алвес Гарсия (Португалия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LFC_T9_G8
16.09.2009 16:37

3 броя минимум за Ливърпул .. Дебрецен остават с 0 гола в първия мач! ..

angel_hi
16.09.2009 13:48

Може ли Дебрецен да изненада Ливера-ЕДВА ЛИ но силно се надявам на равен*smile*)))