Рейнджърс ще се надява да задълбочи кризата в Щутгарт

13:05
Рейнджърс ще се надява да задълбочи кризата в Щутгарт
Днес от 21:45 часа българско време на стадион "Готлиб Даймлер" Щутгарт ще посрещне Рейнджърс в мач от група G на Шампионската лига. Преди два сезона двата тима пак бяха в една група в Лигата и си размениха по една домакинска победа. Сега гостите от Шотландия ще се надяват да се възползват от лошата форма на "швабите", които са спечелили едва пет точки от началото на Бундеслигата досега.

Защитникът Людовик Манин със сигурност пропуска мача за домакините заради контузия. Белоруският плеймейкър Александър Хлеб също е под въпрос. Бившият играч на Арсенал страда от разтежение в бедрото и ще мине късен фитнестест преди началото на срещата. Очаква се той да започне на пейката за немския клуб. В състава на Щутгарт няма футболисти, които да пропускат срещата с шотландския шампион заради наказания. В последния си мач от немското първенство швабите бяха надиграни от Хамбургер с 1:3 и в момента заемат незавидното 12 място във временното класиране с едва пет точки. Феновете на тима ще се надяват новото попълнение Павел Погребняк най-накрая да намери добрата си форма и да помогне на отбора да започне позитивно кампанията в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Рейнджърс, както обикновено, се намира в челото на шотландската Висша лига, въпреки че в събота "сините" не успяха да победят Мъдъруел като гости и завършиха 1:1. Вечният враг на "лоялистите" Селтик, обаче също не можа да спечели срещата си през уикенда и засега нито един от двата тима не е успял да се откъсне пред другия. Нападателят Кал Лафърти и Маурис Еду са твърдо аут за "сините", като и двамата страдат от травми в колената. Бранителят Кирк Броудфуут също няма да е разположение на мениджъра Уолтър Смит, тъй като лекува разтежение в бедрото.
В редиците на шотландците, както и в тези на Щутгарт, няма наказани футболисти за тази среща.

ЩутгартРейнджърс

Стадион Готлиб Дамлейр

Главен съдия: Масимо Бусака (Швейцария)

Асистенти: Матиас Арнет и Мануел Наваро (Швейцария)

Начален час 21:45 часа българско време

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Forzarossoneri
17.09.2009 17:40

Стадионът вече не се казва Г.Даймлер.Прекръстиха го на "Мерцедес-Бенц Арена". *wink*