Жалко! Славия си тръгна без точка от Сплит (видео)

19:42
Жалко! Славия си тръгна без точка от Сплит (видео)

Славия загуби от Хайдук Сплит в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят приключи при резултат 1:0 за домакините.

Първата интересна ситуация в сблъсъка дойде още в 4-ата минута, когато Владислав Узунов спечели една топка в центъра и намери Галин Иванов, който излезе очи в очи с Посавец, но крилото на тима не успя да накаже младия страж на домакините. Отговорът на футболистите на Желко Копич не закъсня. Шест минути по-късно Адам Гюрчо направи мощен пробив отляво, след което влезе навътре и стреля силно, но малко над целта. В 16-ата минута "Полюд" замлъкна за секунди, когато на 100% голова ситуация се озова Момчил Цветанов, крилото на белите шутира силно, но право в тялото на Посавец. Десет минути по-късно Георги Петков изригна с уникално спасяване. Халфът на отбора от Сплит Анте Палаверса отправи бомбен удар от 25 метра, но легендарният страж показа класата си, избивайки кълбото в корнер. Четири минути преди края на първата част Момчил Цветанов комбинира добре с Галин Иванов, който пое отлично топката и още с първото си докосване влезе в наказателното поле и падна, но главният съдия не отсъди дузпа, а жълт картон за симулация на българския футболист. Секунди след това белите нацелиха страничния стълб, след като Узунов получи страхотна топка отляво и моментално шутира, но Посавец изби коженото кълбо в десния страничен стълб. Това бе и последната ситуация за първите 45 минути.

Треньорът на домакините предприе спешни мерки, като още на почивката Ахмед Саид влезе на мястото на Фран Тудор, който бе обезличен от отличната игра в защита на Димитър Велковски. Седем минути по-късно Копич направи и втора промяна. Палаверса напусна, за да влезе Тома Башич. В 56-ата минута Чакташ пробва рефлекса на Петков, но българският вратар с лекота изби топката. Малко по-късно резервата Саид, който определено раздвижи десния фланг на гостите, центрира от фланга, но кълбото прескочи всички и излезе в аут. Най-доброто положение за Хайдук дойде след ъглов удар в 67-ата минута, когато капитанът Нижич стреля с глава от близка дистанция, но Петков отново запази вратата си "суха". Минута след това Загорчич направи първа рокада. Цветанов напусна терена, а на негово място се появи Славчо Шоколаров. Иван Делич пък бе последната смяна за Хайдук, който смени Ивановски. В 79-ата минута падна и първото попадение. В негов автор се превърна резервата Ахмед Саид, който се възползва от поредното разбъркване в наказателното поле след корнер и от близка дистанция прати топката в мрежата на Славия. В 83-ата минута Сашо Александров получи червен картон, а малко след това Заги предприе и още една тактическа рокада. Цветелин Чунчуков влезе на мястото на Милчо Ангелов, който хвърли много сили, но не успя нито веднъж да затрудни вратаря на домакините. В 89-ата минута Чакташ бе близо до това да направи 2:0, но Георги Петков демонстрира страхотната си класа, улавяйки топката. В последните секунди се появи и Георги Йомов. До края на сблъсъка гостите се опитаха да изравнят, но защитата на Хайдук се справи.

Стартови състави:

Хайдук: Посавеч, Юранович, Нижич, Лопес, Фомичов, Палаверса, Хамза, Цакташ, Тудор, Гюршко, Ивановски

Славия: Стерякис, Александров, Христов, Гамаков, Велковски, Мартинов, Карабельов, Шоколаров, Иванов, Цветанов, Ангелов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация