Ювентус с труден противник на старта в Шампионска лига

12:23
Ювентус с труден противник на старта в Шампионска лига
Италианският гранд Ювентус приема френския шампион Бордо в първа среща от груповата фаза на Шампионската лига. Мачът ще се играе на "Стадио Олимпико" в Торино от 21:45 часа българско време. Тези два отбора се намира в група "А" на Лигата заедно с тимовете на Байерн Мюнхен и Макаби Хайфа.

След бляскавата си лятна селекция домакините от Ювентус започнаха впечатляващо първенството в италианската Серия "А", като до момента имат 3 победи от три мача и делят първото място в класирането с отборите на Дженоа и Сампдория. "Бианконерите" надделяха като гости над двата римски гранда Рома и Лацио, които са участници в турнира Лига Европа и са съперници съответно на българските ЦСКА и Левски. Ювентус постигна и победа на Киево в Торино. В мача срещу Бордо треньорът на италианския тим Чиро Ферара ще направи своя дебют на европейската сцена. Той обаче няма да може да разчита на бразилския плеймейкър Диего, който в събота получи мускулно разтежение и ще се възстановява поне една седмица. От групата за мача отпаднаха още капитанът на тима Алесандро Дел Пиеро и защитникът Зденек Григера, които са с травми, както и дълготрайно контузените Хасан Салихамиджич и Мохамед Сисоко. Атаката обаче ще бъде водена от Амаури и Винченцо Якуинта, а зад тях ще действа младокът Себастиан Джовинко.

От своя страна френският шампион също се намира в страхотна форма и заема първото място в класирането на Лига 1, което дели с тима на Лион. Те надделяха над Сошо, Ланс, Гренобъл и Ница и направиха равенство с Олимпик Марсилия. Наставникът Лоран Блан ще може да разчита на всичките си играчи за тежкото гостуване на Ювентус. След като през миналия сезон Йоан Гуркюф и компания успяха да разбият хегемонията на Лион във Франция и се представиха добре в Шампионската лига, днес ще трябва да премерят сили с възвръщащият мощта си тим на Ювентус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsenov
15.09.2009 23:55

Juventus_tifoz да видяхме сега след мача кои как се представя *lol*

Go6oSeXa
15.09.2009 21:38

дано Ювентус да покажат класа и да спечелят мача и да хвана еврото *smile*

Juventus_tifoz
15.09.2009 21:37

broadbander, не си прави пребързани изводи. Байерн, с Ван Гаал като гледам не се представят никак добре. Нищо чудно Юве и Бордо да са на първите две места а немците да отпаднат. FORZA JUVE

broadbander
15.09.2009 21:04

италианските отборчета изостанаха драстично от топ4 на англия, както и от барса и реал. в тази група победител е байерн, а юве и бордо ще се борят за второто място.

mirokzk93
15.09.2009 19:37

FORZA JUVENTUS !!! 3:0 Ще видим шампиона на Франция какво ще направи.И между другото martototo много жалко,че не знаеш за класата на Юве. Може би наскоро си чул за тях?

Juventus_tifoz
15.09.2009 19:17

martototo, Ювентус са втори в Италия. Диего няма да играе, но на негово място ще бъде Джовинико, който се представя отлично. Тази година Юве направи доста добра селекция, така че не мисля, че отсъствието на един футболист ще е голям проблем. FORZA JUVE

martototo
15.09.2009 19:10

Незнам какви са тия коефициенти, на мен лично ми изглеждат смешни..... Бордо все пак прекъсна една серия от 7 поредни титли на великият Олимпик ЛИОН а това не е малко.....Мисля че такъв отбор не може да бъде подценявам все пак ФРАНЦИЯ си е футболна марка...Италиянци и французи редовно правият мачове с малко голове и много скучна игра.... нищо чудно резултата да е 0-0 или 0-1 в полза на Бордо в крайна сметка (А И СЪЩО ТАКА ОБИКНОВЕННО Жабара и Петли не се побеждават с повече от 1 гол разлика). т.е. не мисля че Юве е кой знае кво.....4ти или там 3 или 5... който и да са в Италия срещу шампиона на Франция.... не бих се нагърбил да го играя 1 още по малко с този смешен коефициен. А И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ (поне такова ми е инфото може и да не е така) звездата на ЮВЕ - ДИЕГО НЯМА ДА ИГРАЕ а това е плеймекъра на отбора.. така че става тегаво за жабите... *stop* *thinking*

YAYA
15.09.2009 17:00

Пожелавам късмет на Юве, дано бием *smile*

Juventus_tifoz
15.09.2009 16:31

Жалко, че няма да дават директно мача, а ще е на запис. Иначе FORZA JUVE