Първо изпитание за Луис Ван Гаал в Лигата

16:07
Първо изпитание за Луис Ван Гаал в Лигата
Отборът на Макаби Хайфа приема германския гранд Байерн Мюнхен в първа среща от груповата фаза на Шампионската лига а стадион "Крият Елизер". Група "А", в която се намират тези два тима, е една от най-трудните и завързани групи в Лигата, след като жребият отреди заедно с Макаби и Байерн сили да мерят и отборите на Бордо и Ювентус.

Израелците винаги са демонстрирали непоколебим дух и двубоите срещу съперници като тях винаги са трудни. Макаби се добра до Шампионската лига след като в последния предварителен кръг на турнира отстрани тима на Ред Бул Залцбург с общ резултат 5:1. Това е достатъчно да потвърди тяхната доста висока класа. Във вътрешния шампионат отборът също започна с две победи и до момента е непобедим от началото на сезона.

Германците пък не стартираха никак добре първенството, но навият наставник на тима Луис ван Гаал не допусна отборът да бъде обхванат от криза. Байерн Мюнхен допусна една загуба и две равенства в първите три кръга от новия шампионат в германската Бундеслига. Впоследствие обаче тимът се прероди и постигна две разгромни победи над Борусия Дортмунд и Волфсбург, в които отбеляза цели 8 гола. За мача в Израел на линия е излекуваният от контузия френски полузащитник Франк Рибери, а в тима вече се изявява и холандският национал Ариен Робен, което гарантира офанзивни действия от германския тим. При наличието и на нападатели като Марио Гомес, Мирослав Клозе и Ивица Олич, можем да определим Байерн Мюнхен като сериозна заплаха за домакините от Макаби Хайфа. Както е известно германският тим не успяваше да покаже пълния си потенциал в Шампионската лига през последните години и сега феновете на тима се надяват, че под ръководството на Ван Гаал Байерн ще направи дългоочаквания пробив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация