Ансамбълът ни с първа оценка на пет обръча в Гуадалахара

09:55
Ансамбълът ни с първа оценка на пет обръча в Гуадалахара

Ансамбълът ни по художествена гимнастика получи най-висока оценка за съчетанието си с пет обръча на Европейското първенство в испанския град Гуадалахара. За страхотното си изпълнение „златните момичета“ в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова бяха оценени от съдиите с впечатляващите 23.100 точки, от които 14.300 за трудност. Това е и най-високата оценка, която тимът ни е получавал за своя композиция.

На второ място след изпълненията с пет обръча е съставът на Русия с 22.500 точки, а трети са италианките с 21.800. Топ 6 се допълва от отборите на Украйна (21.050 т.), Испания (19.200 т.) и Беларус (18.750 т.).

Така България води в многобоя след първия уред, като тимът ни се класира за финала на пет обръча, който е в неделя. Иначе според регламента на Европейското първенство при ансамблите има многобой и финали на отделните уреди, както и отборно класиране заедно с девойките. При него българският отбор заема втората позиция с общ сбор от 88.325 точки. Лидер до момента е Русия с 93.650 точки, а на трето място е Украйна с 86.225 точки.

Днес надпреварата в Гуадалахара продължава с изпълненията на бухалки и лента при девойките и на три топки и две въжета при ансамблите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация