Официално: Лампард пое тим от Чемпиъншип

13:07
Официално: Лампард пое тим от Чемпиъншип

Легендата на Челси Франк Лампард е новият мениджър на Дарби Каунти, съобщи микроблогът на "овните" в Туитър.

През изминалия сезон Дарби завърши на шесто място в Чемпиъншип и влезе в плейофите за място в Премиършип, но загуби от Фулъм. След края на кампанията наставникът Гари Роует напусна отбора.

39-годишният Лампард проведе кариерата си в Уест Хям, Челси, Манчестър Сити и Ню Йорк Сити, за националния отбор вкара 29 гола в 106 мача в периода 1999 - 2014. Той е юноша на Уест Хям, но най-големите си успехи постигна с Челси. По време на близо 13-годишния си престой на „Стамфорд Бридж” сърцатият полузащитник спечели три пъти титлата във Висшата лига, веднъж Шампионската лига, четири пъти купата на ФА Къп и два пъти Купата на Лигата. Изигра 648 мача за "сините", в които вкара 211 гола.

Неговият контракт с Дарби Каунти е за три сезона.

"Винаги съм искал да тренирам клуб с такива традиции и история, като Дарби. Това за мен е голяма възможност и вече обсъдихме всички нюанси и задачи с председателя на клуба и членовете на управата. За първи път ще работя в ролята на треньор, но съм се учил от отлични специалисти и съм уверен в способностите си. Да съм честен, нямам търпени да започна новата си работа", сподели Лампард.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация