Милано и Торино с обща кандидатура за Зимната олимпиада през 2026

17:57
Милано и Торино с обща кандидатура за Зимната олимпиада през 2026

Милано и Торино ще представят обща кандидатура за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2026-та година, обяви днес Италианския олимпийски комитет. Двата града влизат в битката за домакинство на Игрите в последния момент, като крайният срок за подаване на документи е събота.

Италианският олимпийски комитет вече е изпратил официално писмо до МОК, с което уведомяват Международния олимпийски комитет, че двата северни града, отдалечени на 145 километра разстояние един от друг, искат да са сред кандидатите за домакини. Другите градове, изразили желание за домакинство на Олимпиадата до този момент, са Сион (Швейцария), Калгари (Канада), Стокхолм (Швеция) и Сапоро (Япония). МОК ще прецени на кои от кандидатите да даде възможност да представят пълен план за домакинство, а градът-домакин ще бъде определен на срещата на МОК в Милано през септември следващата година.

Торино бе домакин на Зимните олимпийски игри през 2006-та година, а курорта в Доломитите Кортина д'Ампецо - през 1956-та година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация