Абрамович не успя да покори Килиманджаро

11:52
Абрамович не успя да покори Килиманджаро
Легендарният планински масив Килиманджаро се оказа твърде висок за милиардера Роман Абрамович и неговите 113 придружители, съобщиха от управата на Национални паркове Танзания пред АФП.

Паскал Шелутет обясни, че 42-годишният собственик на Челси се е отказал, след като с помощниците си са изкачили 4 600 м. от най-високата точка на Африка – връх Ухуру (5 892 м).

"Все още не сме уведомени за причините за неговия отказ, но има съобщения от екипа му, че Абрамович е имал проблеми с дишането", допълни Шелутет.

Руснакът и групата му са останали доволни от експедицията и са обещали да направят нов опит за покоряване на върха в близко бъдеще. Около 25 000 човека се опитват да изкачат легендарния връх всяка година, но по-малко от 50% от тях успяват да достигнат най-високата точка.

Очаква се Абрамович да посети Националния парк Серенгети, преди да си тръгне от източноафриканската страна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tedino
13.09.2009 18:36

eii kriss_fen сравнението си е точно на място!Вече това,че не можеш да го разбереш си е твой проблем!

kris_fen
11.09.2009 13:31

ти даде ебахти и срамнение то момче иди на лекар не си много добре с главния мозък *sick*

tedino
11.09.2009 11:55

Амбромович вместо да се опитва да премахне забраната за трансфери и да обжалва хукнал да ми покорява върховете!!! *evil* Същата работа като Наско Сираков,дето отиде на сафари при мача на Левски със Тампере (не съм много сигурен,поправете ме ако греша) за влизане в Европейските турнири! *sick*