Откриха Световната купа по сноуборд в Банско

21:04
Откриха Световната купа по сноуборд в Банско

В Банско тази вечер тържествено откриха старта от Световната купа по сноуборд за мъже и жени, след което бяха наградени първите трима в днешния гигантски паралелен слалом.

В церемонията по откриването и награждаването на централния площад участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, председателят на БФСки Цеко Минев и кметът на Банско Георги Икономов.

„Тази поредна Световна купа доказва, че Банско е част от Световния зимен спорт да стискаме палци за Сани утре и Радо в неделя”, каза председателят на ски-федерацията Цеко Минев.

„Не се съмнявам, че тазгодишният ски-сезон ще бъде по-успешен от предишния, когато посрещнахме 1 400 000 чуждестранни туристи”, каза заместник-министър Георгиева.

„Днес е поредният голям празник за България и Банско, поредната Световна купа. За пореден път очите на световните алпийски ски са вперени в нашия прекрасен курорт. Успех на всички, обявявам официално състезанието за открито, нека най-добрите да спечелят”, каза министър Красен Кралев.

„Благодаря на държавата в лицето на министър Кралев, както и на БФСки за чудесната организация, времето също е с нас. Ние отново сме във фокуса на всички световни медии. Ще продължим да работим затова, спортистите и гостите на града да се чувстват добре в Банско, и да отнесат хубави спомени и преживявания оттук.

54 държави предават този спортен форум. Не е нужно да казваме какво е значението на една такава реклама за България и българския спорт”, заяви кметът на Банско Георги Икономов и допълни, че подобни спортни събития от световна величина показват безсмислеността на споровете, които се разразяват в България по отношение изграждането на допълнително инфраструктура за зимни спортове.

Четиримата наградиха победителите от днешния паралелен гигантски слалом - Естер Ледецка/Чехия/, Джей Джей Андерсън - Канада и подгласниците им.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация