Надал: Има твърде много контузии в тениса, нещо трябва да се промени

19:27
Надал: Има твърде много контузии в тениса, нещо трябва да се промени

Световният номер 1 Рафаел Надал призова ръководителите на Световния тур да направят промени и да олекотят графика на тенисистите през сезона, за да се намалят твърде честите контузии на играчите.

Днес Надал трябваше да се откаже в петия сет на мача си от 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън срещу Марин Чилич, след като получи контузия в горната част на дясното бедро. "Започнах да усещам умора в мускула в края на третия сет, но всичко беше наред, това не ми се отразяваше на движението. После в четвъртия сет, когато гонех една къса топка, усетих нещо. Знаех, че нещо е станало, но не знаех колко е сериозно. Това е тежък момент. Не за първи път пропускам такава възможност. Аз съм позитивен човек, но днес изпуснах възможността да се боря за една важна титла", сподели Надал на пресконференция след срещата.

"Хората, които ръководят Тура, трябва да се замислят за това, което се случва. Твърде много тенисисти получават контузии. Трябва да помислят за здравето на играчи. Дори не за този момент, но все пак има живот и след тениса. Ако продължим да играем на тези много твърди кортове, не знам какъв ще бъде животът ни след години", допълни испанецът.

В последните шест месеца поради контузии извън игра бяха Новак Джокович, Анди Мъри, Стан Вавринка, Милош Раонич, Кей Нишикори. Надал трябваше да се откаже и от Финалите на световния тур в Лондон, а Роджър Федерер имаше проблеми с кондицията по време на Откритото първенство на САЩ, когато загуби от Хуан Мартин дел Потро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация