Контузия спря Надал срещу Чилич

14:59
Контузия спря Надал срещу Чилич

Хърватинът Марин Чилич се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, след като победи световния номер 1 Рафаел Надал с 3-6, 6-3, 6-7(5), 6-2, 2-0 и отказване на испанеца заради контузия.

Финалистът от миналата година не бе на ниво в целия двубой, но в четвъртия сет започна да показва явни признаци на физическо неразположение. Медицинският тайм аут не помогна и Надал се движеше все по-трудно по корта, заради травма в горната част на дясното бедро. В крайна сметка лидерът в световната ранглиста се отказа в петия сет и се прости с мечтата си за втора титла от Мелбърн.

Чилич от своя страна демонстрира агресивен тенис, макар и често да допускаше непредизвикани грешки. В края на първия сет шестият поставен в схемата получи предупреждения от съдията на стола за забавяне при изпълнение на сервис, което сякаш го амбицира и той вдигна нивото си в следващите два сета. Той взе втората част с 6-3, но загуби тайбрека на третия сет след поредица от грешки. След контузията на Надал, Чилич остана концентриран и бързо взе четвъртата част, поведе с пробив и в решаващия сет, след което Рафа се отказа.

По този начин Чилич се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия за втори път в кариерата си, където ще срещне британеца Кайл Едмънд, който по-рано днес отстрани Григор Димитров в четири сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация