Тити Папазов: Може би трябва да мине време, за да усетим реалния ефект от случващото се

19:19
Тити Папазов: Може би трябва да мине време, за да усетим реалния ефект от случващото се

Старши треньорът на баскетболния Левски 2014 Константин Папазов не скри радостта си от подписания договор между клуба и компанията ЛУКОЙЛ-България ЕООД, която стана генерален спонсор на „сините“.

„Може би ще трябва да минат 5 или 10 години преди да усетим реалния ефект от случващото се. По-смислено нещо в българския спорт не е правено. Искам да благодаря на г-н Златев и на Тодор Стойков за гласуваното доверие. Смятам, че всичко се получи истинско и от сърце, коментира Папазов, който отговори и на критиките от страна на някои от родните клубове. „Не сме нарушили нищо. Няма сливане и не искам да се правят никакви асоциации със ситуацията отпреди няколко години, когато бе намесена цялата държава, за да се спасява нещо. Аз съм за българския спорт и затова държавата да помага, но в случая проектът ни е безкрайно чист и се обръщам към вас журналистите с молбата да бъдете градивно критични, но да казвате истината. На никого по никакъв начин не сме навредили, напротив. В разговорите помежду ни се обединихме, че постаментът трябва да е за българите. Чух всякакви спекулации, че ще привличаме скъпи чужденци, ние обаче застанахме зад решението да запазим българските състезатели“, обясни Папазов.

Новият президент на „сините“ Тодор Стойков също призна, че се надява проектът между ЛУКОЙЛ-България ЕООД и Левски ще донесе много позитиви за родния баскетбол. „Надявам се, че с резултати ще покажем, че това, което правим е нещо ново и се прави в името на българския баскетбол. стигнахме до това решение след дълъг анализ и се надявам това да бъде новото начало на баскетбола ни, защото той има нужда от нещо ново, за да постигне по-големи успехи в Европа“, заяви Стойков, който коментира и опасенията за евентуален спад на нивото в НБЛ.

„Правилата в баскетбола позволяват трансфери на играчи от един в друг клуб. Подобно нещо се случва постоянно. Играчите, които доскоро бяха в Академик разтрогнаха договорите си и предпочетоха да подпишат контракти с нас, въпреки че имаха предложения и от други клубове. В България отборите могат да правят трансфери до 9 март, а за това дали това ще отслаби първенството, нашето мнение е ясно. В състава на Академик играят национали до 20 години, които имат изключително много качества и не трябва да бъдат подценявани. Вярвам в тях и в техните възможности. Нормално е да има и недоволни отбори, но има и такива, които са щастливи, че ще са дава шанс на българските баскетболисти да играят и да покажат качествата си“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация