Балъков вкарва Етър в европейския футбол

15:33
Балъков вкарва Етър в европейския футбол

Красимир Балъков е новият мениджър на Етър. Решението на клубната управа бе оповестено официално вчера. Това е изцяло нов пост по европейски модел, който предоставя спортно-техническата власт на легендата на великотърновския футбол Красимир Балъков, но в екип с останалите треньори. В него влизат още треньорите Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров, които ще изпълняват функциите на треньори. При това положение повече няма да се разчита на Иван Вутов и Мирослав Иванов-Деко, пише "Меридиан мач".

Новият екип бе официално представен от председателя на УС проф. Георги Камара-шеф и члена на клубната управа Александър Нанков.

"Сменихме структурата на управление, като промените са съобразени с европейски клубове. Г-н Балъков ще бъде главен мениджър на клуба", заяви проф. Камарашев. След това той му връчи фланелката на Етър с пожелание да изведе отбора в по-добри позиции.

"Трябва да поздравя Станислав Генчев и да му изкажа благодарност, включи се сериозно и успя да спечели промоцията за елита. Времето за селекция бе кратко, но я направихме. През есента има и обективни, и субективни причини за слабите резултати, знаем си плюсовете и минусите. Станислав остава част от отбора, но е необходима промяна и тя е Красимир Балъков", добави Александър Нанков.

Своята пълна подкрепа изрази и бронзовият медалист от САЩ-94 и шампион с Етър Цанко Цветанов, на когото заболяване попречи да присъства. 

"Изцяло подкрепям идеята Красимир Балъков да поеме новия пост главен мениджър в клуба. Убеден съм, че с неговите амбиции и виждания за футбола, Етър ще продължи развитието си в посока нагоре", коментира Цанко Цветанов.

Балъков ще води отбора от треньорската скамейка в мачовете. 

"Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, затова трябва да бъдем сплотени. Само с добра организация можем да постигнем целите си. По тази причина се върнах в родния си клуб - да спасим Етър от изпадане, а ако стане нещо повече - добре дошло", коментира легендата.

Освен за спортно-техническата част, Балъков ще работи и по въпроса и за базите в сътрудничество с общината. 

"Ако беше друг клуб - може да се говори за пари. Тук ще получавам минимума, който Управителният съвет може да си позволи", поясни Балъков. 

Той заяви, че е прекратил още преди 5 дни договора си с - ЦСКА-София като скаут и занапред ще бъде отдаден само на Етър.

След пресконференцията Красимир Балъков се срещна и с очакващите го пред стадион фенове. 

"С вас Етър има един играч повече", заяви Бала, като ги увери, че ще носи пълната отговорност за представянето на "виолетовите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
06.01.2018 00:13

Чудесно е да се види, че и в по-малките отбори има хъс за развитие. Дано само да не се окаже повече думи отколкото действия.