Балъков на ръководен пост в Етър

13:14
Балъков на ръководен пост в Етър

Красимир Балъков става новата силна фигура в Етър, разбра "Тема Спорт". Бала ще е главен мениджър или спортен директор на клуба, а Станислав Генчев остава като негова дясна ръка. Очаква се Краси да има основна роля в спортно-техническия процес и да е на треньорската скамейка по време на мачовете на отбора. Той ще има думата по състава, селекцията и подготовката на тима. Утре Етър ще даде пресконференция, по време на която промените трябва да бъдат обявени официално. Брифингът на "Ивайло" е от 13:00 часа. Иван Вутов досега бе лицензоносителят на треньорската скамейка на болярите, но от пролетта най-вероятно ще се използва тапията на Балъков, който ще работи в тандем със Станислав Генчев, но с изключително силно присъствие по всички важни въпроси. Вчера Бала е имал среща на стадиона с част от управата на клуба. Планиран е лагер в Анталия с 4 контроли, като ще има и поне още 3 проверки у нас преди подновяването на шампионата.

Балъков се е разбрал с финансовия благодетел на Етър Александър Нанков, че може да си тръгне по всяко време при предложение от чужбина. Опция пред Бала е клуб от елита на Австрия.

"В Германия съм за празниците. Ще присъствам на пресконференцията в четвъртък. За Балъков не мога да кажа нищо", лаконичен бе пред "Тема Спорт" Нанков.

На 28 декември той, Бала, Генчев и двамата шефове в клуба Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев са имали среща, на която се взети ключовите решения.

"Ръководството на Етър ще обяви решенията по всички въпроси, касаещи бъдещето на клуба, на пресконференция на 4 януари (четвъртък) от 13:00 часа", написаха на 29 декември виолетовите на сайта си.

Очакват се промени в треньорския щаб. Иван Вутов, който досега се водеше старши треньор заради ПРО лиценза, ще бъде освободен. Почти сигурно от "Ивайло" ще си тръгне и още един от екипа на Генчев - Мирослав Иванов-Деко. Остават Илиян Киряков и треньорът на вратарите Калоян Чакъров. Засега има само един нов - крилото Даниел Младенов подписа преди Нова година. В плановете за селекция е и още един играч на Пирин Благоевград - Станислав Костов. Напусна вратарят Кирил Акалски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация