Радо Янков: Целта ми е да съм в топ форма за Олимпиадата

13:49
Радо Янков: Целта ми е да съм в топ форма за Олимпиадата

Българският сноубордист Радослав Янков призна, че основната му цел в момента е да се подготви по най-добрия начин за предстоящите Зимни олимпийски игри в Пьончан (9-25 февруари). Днес носителят на Голямата световна купа в сноуборда за 2016-та получи специалната награда на УС на Фондация “Български спорт” за постиженията си през изминаващата година.

„Благодарен съм за признанието и за това, че отново съм отличен сред най-добрите спортисти. Сезонът започна добре, доволен съм от класиранията си. Има още неща, които трябва да подобря в екипировката и в карането, но все пак целта ми е да съм в топ форма за Олимпиадата, така че не съм притеснен. Всичко върви по план и ще се опитаме да се подготвим добре за този период през февруари".

Янков призна, че в момента е насочил усилията си основно към олимпийската дисциплина – паралелния гигантски слалом. „Със сигурност вниманието ми е насочено към тази дисциплина. Първо, защото е олимпийска и второ, защото тази година ще има само три старта за паралелния слалом и е логично всичко да е насочено към гигантския“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация