Лудогорец обърна Хофенхайм за първата си победата в групите на Лига Европа (видео)

23:57
Лудогорец обърна Хофенхайм за първата си победата в групите на Лига Европа (видео)

Отборът на Лудогорец постигна първата си победа в тазгодишното си участие в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа. Във втория си мач от група C, игран на " Лудогорец Арена" в Разград, орлите победиха немския Хофенхайм с 2:1 след обрат. Павел Кадержабек откри за гостите през първото полувреме, но след почивката зелените стигнаха до победата след попадения на Светослав Дяков и Джоди Лукоки.

Срещата започна по възможно най-лошия начин за българския шампион, след като още във втората минута гостите откриха резултата. Груба грешка на Козмин Моци позволи на немския тим да стигне до попадение, дело на чеха Павел Кадержабек, който на метър от вратата засече подаване Марк Ут.

Пет минути по-късно разградчани стигнаха и до първата си опасност пред противниковата врата. Джоди Лукоки напредна по десния фланг и центрира остро в наказателното поле, където бранителят на Хофенхайм Стивън Цубер игра нескопосано с ръка, но главният арбитър подмина тази ситуация.

До 20-ата минута двата тима пропиляха по една отлична възможност за гол. Първо в 15-ата минута Марк Ут не успя да преодолее Хорхе Броун от чиста позиция. Четири минути по-късно Абел Анисе можеше да изравни, озовал се на чиста позиция, но стреля неточно. До края на първата част тимът на Димитър Димитров бе по-активният на терена, но резултатът остана непроменен.

След почивката обаче превъзходството и добрата игра на разградчани се увенча с успех. Само минута след подновяването на играта равенството бе възстановено след страхотен гол на Светослав Дяков. Капитанът на домакините изстреля мощен шут извън границата на наказателното поле, с който остави безпомощен стража на гостите.

Лудогорец продължи да натиска, докато немският тим разчиташе предимно на контраатаки. При една от тях в 67-ата минута Хорхе Броун показа невероятен рефлекс, отразявайки опасен изстрел на Лукас Руп.

Пет минути по-късно дойде и решаващият момент в мача, когато Лукоки ознаменува силната си игра в този мач с брилянтно попадение. Холандското крило на „зелените“ се разписа с много техничен изстрел от границата на наказателното поле за крайното 2:1 в полза на Лудогорец.

С днешния успех родният шампион събра актив от 4 точки, заемайки втората позиция в класирането. Лидер с 6 точки е съставът на Спортинг Брага, който записа победа с 2:1 при домакинството си на Истанбул ББ. В следващия кръг, на 19 октомври, Лудогорец гостува именно на Брага.

Лудогорец - Хофенхайм 2:1 

0:1 Павел Кадерабек '2

1:1 Светослав Дяков '46

2:1 Джоди Лукоки '72

Състави:

Лудогорец - Броун, Сисиньо, Натанаел, Кампаняро, Анисе, Дяков, Моци, Пластун, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки

Хофенхайм - Бауман, Кадербек, Нордвейд, Руп, Полански, Шулц, Зубер, Ут, Вог, Крамарич, Пох

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Juan33
29.09.2017 13:36

Сигурен съм, че на почивката са им дали кренвирши да се подсилят и гледайте какво стана, ХЕРО другия път преди мача мой човек им ги дай тия кренвирши белким да треснат Хофенхайм с 4-5 парцала в Германия. :D :D :D :D

Vasvidin.Ibryam
29.09.2017 00:29

Трябва да подадат повече на Кешеру и на Лукоки те са добри и бързи

zlobar4o
29.09.2017 00:14

Браво на Лудогорец страхотен гол на Лукоки БРАВО !!!

Vasvidin.Ibryam
28.09.2017 22:34

Така и неможаха да оправят този отбор... адски много грешки правят, рискуват, когато си подават, а не гледат кой е свободен и кой не. Това не е Лудогорец, както беше срещу Реал Мадрид или ПСЖ, още повече отслабнаха...