Федерер ще се бори да стане №1 за 2017 г.

18:30
Федерер ще се бори да стане №1 за 2017 г.

Роджър Федерер заяви, че не се е отказал от битката с Рафаел Надал за първата позиция в световната ранглиста и ще участва на още пет турнира до края на годината, един от които демонстративен.

Швейцарският маестро загуби в четири сета от Хуан Мартин дел Потро на 1/4-финалите на Ю Ес Оупън тази нощ и по този начин пропусна възможността да измести Надал от първото място. Той обаче подчерта, че сезонът му съвсем не е свършил, като след известна почивка, той ще участва на Лейвър Къп между 22 и 24 септември, след което на турнирите в Шанхай, Базел, Париж и Финалите на световния тур в Лондон. "Имам сериозни цели за остатъка от сезона и обикновено играя много силно в този период. Сега имам нужда се възстановя и после да прекарам известно време на тренировъчните кортове. Искам да играя добър тенис и да се наслаждавам", коментира Федерер след поражението от Дел Потро.

"Съжалявам, че нямах възможност да се боря за първото място в Синсинати. Това обаче е част от играта и аз ще съм изключително щастлив от сезона си, дори да не бъда номер 1. Годината бе страхотна за мен. Няма как да спечеля всички турнири. Понякога се изправя срещу тенисист, който просто е по-добър от теб в този ден. Хуан Мартин се бори като лъв и заслужи победата. Оптимист съм за остатъка от сезона", допълни носителят на 19 титли от Големия шлем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация