Херо: Индивидуалните грешки са непростими

08:29
Херо: Индивидуалните грешки са непростими

Старши-треньорът на Лудогорец Димитър Димитров бе изключително недоволен от липсата на тактическа дисциплина, която неговите играчи демонстрираха при изненадващата домакинска издънка срещу Пирин Благоевград. Макар да имаха игрови и териториален превес, орлите сътвориха множество пропуски пред вратата на Благой Макенджиев и в крайна сметка бяха наказани, след като резултатът бе изравнен в самия край на мача. Херо изрази своите резерви не толкова спрямо резултата, колкото към отношението на някои от футболистите в зелено.

"Получи се резултат, който не би трябвало да бъде факт на фона на показаното на терена. Има физическа, бих казал дори емоционално умора в нашите редици, но това не бива да оправдава поведението ни в последните минути. Вината е изцяло наша. Трябва да се работи много за тактическата дисциплина. Тези индивидуални грешки, които допуснахме, са непростими за класата на нашия отбор", коментира след мача на " Лудогорец Арена" Херо.

"След почивката увеличихме скоростта, тъй като в началото играхме с повече докосвания. Приехме риска да играем по-бърз футбол и видяхте колко много положения създадохме. Пропуските ни лишиха от така успокояващото второ попадение. Виждате, че само един гол аванс не е достатъчен, тъй като допуснахме една непростима за качеството и нивото на Лудогорец грешка", допълни още треньорът на разградчани.

"Пропуските са част от играта. Не те ме притесняват толкова, колкото поведението в тактически план на някои играчи. В нашия отбор всеки трябва да има ясни и изчистени функции. Не може в едната фаза да се играе, а в другата - не. Подценяваме ли ситуациите, ще бъдем наказвани, както се случи и тази вечер", разочарован бе Херо.

"Попаднахме в изключително сложна група в Лига Европа. От трета и четвърта урна изтеглихме може би най-тежките отбори в лицето на Хофенхайм и Истанбул ББ. Наистина класни съперници, но и ние притежаваме такава. Все пак Лудогорец натрупа солиден опит в Европа", каза специалистът, който призна за финал, че е възможно да има "някакви нюанси в емоциите" предвид предстоящото му гостуване на Левски на 6-и септември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация