Барса съди Неймар за €10 милиона

18:13
Барса съди Неймар за €10 милиона

Барселона ще съди Неймар за нарушение на договора между двете страни, след като бразилецът премина в ПСЖ срещу рекордните 222 милиона евро това лято. Новината бе потвърдена от официалния сайт на каталунците.

"Чрез съда клубът ще търси сумата, изплатена като бонус "лоялност" на Неймар за подновяването на договора, 8.5 милиона евро за нанесени щети и допълнителни 10 процента лихви", се казва в информацията.

При преминаването на Неймар от Барселона в ПСЖ имаше конфликт между двете страни за въпросния бонус "лоялност". Футболистът искаше да му бъде изплатена цялата сума, заложена в договора, но от испанския клуб отказаха категорично, а сега ще искат да си получат и платеното до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
22.08.2017 21:33

Парите от клаузата 'лоялност' се договарят при подписването на договора и след това цялата сума се разделя на равни части (по одобрен и от двете страни план) и за всеки един срок (в повечето случаи месечен или годишен) се изплаща една част. Така че барселона са напълно прави че не са длъжни да плащат остатъка от сумата след като договора е прекратен, но не са и прави да си търсят вече изплатеното до момента. Това е все едно аз да съдя хазяина си и да си искам парите които съм му плащал за наем докато съм живял в собствеността му. Не мисля че ще мине това пред съда, но човек никога не знае...