Лудогорец бе близо до чудото, но Апоел продължава напред (видео)

22:11
Лудогорец бе близо до чудото, но Апоел продължава напред (видео)

Лудогорец победи Апоел Беер Шева с 3:1 на стадион " Лудогорец арена" в мач-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига. С общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен, израелският шампион продължава в следващия кръг.

 

Първата по-опасна атака бе в актива на домакините, които в четвъртата минута комбинираха добре отдясно, хоследва прострелно центриране на Марселиньо, но малко не достигна на футболист на разградчани да засече с глава.


Натискът на орлите даде резултат в 9-ата минута, когато Вандерсон откри резултата. При бърза контраатака Кафу изведе Марселиньо отдясно, който центрира към Вандерсон и последният с глава прониза Наимов за 1:0.


След попадението Апоел изнесе играта в половината на Лудогорец, но в 24-ата минута българският шампион можеше да вкара втори гол. Марселиньо и Натанаел комбинираха отлично отляво, последва центриране на защитника, което не бе избито по най-добрия начин и топката попадна в Кешерю. Румънецът шутира от 9-10 метра, но бранител в червено се хвърли на шпагат и спаси израелците от второ попадение.


В 28-ата минута Лудогорец като по чудо не поведе с 2:0. Вандерсон комбинира с Марселиньо и се озова на отлична стрелкова позиция. Шутът му от десетина метра обаче мина на сантиметри от дясната греда. В тази ситуация бразилецът имаше възможност да търси и пас към намиращия се на празна врата Кешерю, но не го видя.


Логичното, предвид показаното на терена до този момент, се случи в 33-ата минута, когато разградчани най-после удвоиха. Анисе се пребори за топката и подаде към Светослав Дяков, капитанът изведе отлично Вандерсон сам срещу вратаря, бразилецът го преодоля и вкара в празната врата за 2:0.


В 40-ата минута нова брилянтна атака Дяков-Вандерсон завърши с центриране на втория към Козмин Моци, който стреля опасно от воле, но покрай вратата.


До края на полувремето футболистите на Георги Дерменджиев заиграха по-внимателно и в крайна сметка за 45 минути не допуснаха нито един точен удар в своята врата.


След почивката Лудогорец продължи да доминира и в 56-ата минута Марселиньо наниза трети гол. Кафу се пребори за топката в центъра на терена, елиминира един противник и подаде към Марселиньо. Бразилецът стреля, но след рикошет топката се озова във въздуха, където Кешерю я чукна с глава към Марселиньо и плеймейкърът разстреля Наимов.


И когато българският шампион контролираше изцяло нещата на терена, дойде поредната грешка на Кафу, който сбърка топката, Апоел осъществи контраатака, Кадир стреля и след рикошет в хвърлилия се на шпагат Пластун топката прехвърли по нелеп начин Броун за 3:1.


В 73-ата Апоел като по чудо не вкара втори гол. Нвакеме подаде към Гадир, който от 5 метра не уцели вратата. Десет минути преди края на редовното време Марселиньо вкара с глава, но попадението бе отменено поради засада.


В 86-ата минута израелците можеха да вкарат отново след отсъдена много спорна дузпа, но Огу стреля високо над вратата. Само 1200 секунди по-късно Охана извърши фаул и бе изгонен за втори жълт картон.


В 90-ата минута Лудогорец като по чудо не вкара така важния четвърти гол, когато Вандерсон стреля от 5 метра с глава в аут.


Марселиньо получи директен червен картон в последните секунди на добавеното време заради удар с лакът в лицето на противников футболист. Това бе и последното действие в мача. Гостите избухнаха в дива радост след последния съдийски сигнал.

 

ЛУДОГОРЕЦ - АПОЕЛ 3:1


1:0 Вандерсон (9)

2:0 Вандерсон (33)

3:0 Марселиньо (56)

3:1 Гадир (61)

Огу (пропусната дузпа) (85)

Охана (червен картон, два жълти) (87)

Марселиньо (червен картон, директен) (90)


ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 8. Лукас Саша, 32. Пластун, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 12. Анисе, 22. Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю


АПОЕЛ: 55. Наимов, 2. Битон, 4. Витор, 5. Цедек, 7. Ради, 8. Гадир, 9. Нвакеме, 11. Енбиндер, 24. Меликсон, 30. Огу, 69. Корхут

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RoSKo0o0
03.08.2017 00:56

Всички, които плюят Лудогорец - са пълни измекяри. Само това ще кажа. :) Гледайте си жалките подобия на отбори.

WINNERDOTBG
03.08.2017 00:00

Ако треньор на Лудогорец беше nikolaigalata тази година щяха да се класират на финала в ШЛ...

nikolaigalata
03.08.2017 00:06

Чак за финал е ясно че няма как да стане . Но щеше да е сигурно влизането в групите .

nikolaigalata
02.08.2017 23:36

Много слаб треньор. Просто уникум . Какво нещо е отбора да няма треньор . Елементарни познания няма от футбол този човек . Въпреки това,за малко и с доза късмет можеше да се класират за следващата фаза . Но може би е по -добре че отпаднаха , понеже пак щяха да го изкарат големия треньор .

Дъ..Стоянов
03.08.2017 10:30

Нее ти ли писна да пишеш един и същи коментар по няколко пъти на ден?

Вземи стани един треньор, белкем оправиш бг футбола.

monte_carlo
02.08.2017 23:29

Добре,че отпаднахме в този мач. С тази защита не ми се мисли какво щяха да ни правят отбори като
Барселона, Реал, Байерн,ПСЖ, можеше да получим и по 10 гола. Не визирам защитата само в този двубой... интересно е и как бележим голове като нито Кафу, нито Кешеру или Марселиньо стават за нещо в момента. Адски слаби са и тримата.

zlobar4o
02.08.2017 23:38

Абсолютно съм съгласен само ще добавя и вратарчето и бат жоро "треньоро"! Иначе добър мач за лудогорец поизмориха се второто полувреме особено вандерсон грешна смяна на анисе но бат жоро трябва да остане за мачовете в европа вече е късно и необмислено би било да го сменят , но после аут !

nikolaigalata
02.08.2017 23:36

То първо треньор няма да им каже какво да правят . Този е абсолютно неадекватен .

putopalo
02.08.2017 21:10

Къде е nikolaygalata да каже точен резултат?

nikolaigalata
02.08.2017 22:19

Хе хе . Точен резултат няма как да дам . Знаех само че Лудогорец ще победят