Лудогорец удари на здрав камък в Израел (видео)

21:55
Лудогорец удари на здрав камък в Израел (видео)

Българският шампион Лудогорец допусна загуба с 0:2 като гост на Апоел Беер Шева в първи мач от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига. Поражението в Израел е много тежък удар по амбициите на орлите за поредно участие в групите на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Головете във вратата на разградчани на стадиона в Беер Шева отбелязаха Антони Нуакеме и Михаел Охана съответно в 19-ата и 79-ата минути.

Първото по-сериозно положение дойде в 14-ата минута, след като Мохамед Гадир отправи опасен изстрел към вратата на Хорхе Брун. Козмин Моци обаче бе на мястото си и чрез страхотен шпагат успя да парира опасността. Впоследствие домакините претендираха за игра с ръка на румънския защитник, но такава не бе отсъдена от главния съдия, което доведе до бурни освирквания от препълнените трибуни на стадион "Тернер".

Логично израелските шампиони продължиха да пресират своя съперник и чрез брилянтна атака в 19-ата минута поведоха в резултата. Атаката на Апоел тръгна след фамозна комбинация между Нуакеме и Меликсон. За съжаление разградските шампиони допуснаха недопустима грешка в дефанзивен план и топката отново се озова в Нуакеме, който прецизно прати топката в мрежата на Лудогорец за 1:0.

Реакцията на орлите бе скорострелна, след като Марселиньо изпълни много прецизен пряк свободен удар, който обаче бе избит от стража на израелците Гай Хаимов. След неговата намеса кълбото попадна директно в краката на Вандерсон, но бразилецът не се възползва и пропиля отлична възможност за възпитаниците на Георги Дерменджиев.

Домакините продължиха с доминацията си на терена и само добрите намеси на Игор Пластун и Козмин Моци не позволиха на играчите на Барак Бахар да стигнат до втори гол. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 в полза на Апоел.

Втората част стартира ударно за разградчани, след като три минути след подновяването на играта Вандерсон бе изведен по перфектен начин от Марселиньо. Бразилецът обаче за втори път не бе прецизен и така не съумя да изпрати топката в мрежата на израелските шампиони.

В 60-ата минута Мохамад Гадир бе близо до това да удвои преднината на своя отбор, след като отново орлите допуснаха груба грешка в защита. Нападателят на Апоел бе оставен абсолютно сам в наказателното поле, след което отправи хубав изстрел с глава, който обаче за щастие премина на сантиметри над гредата на Брун.

В 79-ата минута задачата на Лудогорец съвсем се усложни, след като Апоел реализира второ попадение. Резервата Михаел Охана успя да отбележи с голяма доза късмет, след като при негов удар с глава топката рикошира в крака на Игор Пластун, което впоследствие я направи неспасяема за Хорхе Брун.

До края на срещата орлите не съумяха да стигнат до така ценното попадение на чужд терен и ще трябва да търсят пълен обрат в реванша в Разград след седмица.

Апоел Беер Шева - Лудогорец 2:0

1:0 Антони Нуакеме '19

2:0 Михаел Охана '79

Състави:

Апоел Беер Шева - Хаимов, Битон, Мигел Витор, Цедек, Ради, Гадир, Нвакаеме, Енбиндер, Меликсон, Огу, Корхут

Лудогорец - Броун, Саша, Пластун, Моци, Натанаел, Дяков, Анисе, Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nikolaigalata
27.07.2017 08:20

Въпреки загубата , сега на ако ми дадат треньорския пост на Лудогорец , ще направя така че тези от Тел Авив да си заровят главите в пустинята . Ще има чиста победа от приблизително 5:0 . Но аз ще знам какво да правя с отбора за разлика от Дерменджиев , който си няма никакво понятие от футбол . Те и без това нямат никакъв шанс следващия мач с този слаб треньор . Да направят треньорската рокада още сега , защото после ще е късно вече .

IGK
27.07.2017 16:54

Той като цяло, ако знаеше къде се намира, щеше да знае, че играят срещу Апоел БЕЕР ШЕВА, а не срещу Апоел ТЕЛ-АВИВ :D :D Ама нищо де.

Дъ..Стоянов
27.07.2017 11:01

Ти, ако си толкова добър треньор вземи стани един...

nikolaigalata
26.07.2017 22:19

zlobar4o И аз това си мисля . Как може в най-добрия ни отбор да е най-слабия треньор ? Той имам чувството че никога не е виждал как се играе футбол . Който го е набедил за треньор , не е бил добре изобщо . С тези играчи с които разполага Лудогорец , трябва всяка година да влизат в групите на шампионска лига с лекота . Обаче като не я разбираш тази игра - футбола , това няма как да се случи .

Crissstiano
26.07.2017 23:14

То въпроса е наистина ли с тези играчи може да се атакува ШЛ? Сигурно е възможно, при добро развитие на обстоятелствата, но има още дузина отбори от тяхната и по-добра класа. Според мен Лудогорец не надгадиха последните години, а лидерите им Марселиньо и Моци трупат годинки, а нямат адекватни заместници. Може наистина смяната на треньора да окаже добър ефект, но в дългосрочен план им трябват класни играчи. Даже тази година титлата няма да им е толкова лесна и може и да не станат шампиони, което ще е добре, малко разнообразие все пак :D.

zlobar4o
26.07.2017 23:14

Жалкото за БГ футбола са такива измислени треньори като бат жоро стамен белчев ники митов гонзо и виж на кои отбори и за капак пепи хубчев който води националния отбор на берое

zlobar4o
26.07.2017 22:03

Как може играта да не ти върви а бат жоро "треньоро" да спи тоя малоумник от къде го намериха кафу и вандерсон трябваше да ги смени това го видя цяла България само той не го! Видя се в мача с цска че резервите са по добри мисиджан и ж.пауло ама жорката си е тренвр на хилядолетието

RoSKo0o0
26.07.2017 21:55

Типична еврейска работа - без да играят ни биха.