ФА няма да накаже Джон Тери (видео)

16:16
ФА няма да накаже Джон Тери (видео)

Футболната асоциация на Англия взе решение да не налага санкции на Джон Тери и бившия му клуб Челси за импровизираната по време на официален мач церемония по изпращането му в неговия прощален мач с фланелката на сините. В продължение на 19 години Тери бе футболист на Челси и носеше екип с №26.

В домакинския двубой срещу Съндърланд на "Стамфорд Бридж" ветеранът бе заменен именно в 26-ата минута, а неговите съотборници му направиха коридор, за да мине триумфално и да бъде изпратен подобаващо от публиката, която дълго го аплодира. По тази причина на терена настъпи продължителна пауза, а това не се понрави на неутралната аудитория.

После пък стана известно, че любители на залозите са спечелили големи суми от тази смяна, залагайки в букмейкърски къщи при коефициент 1/100, че Тери ще напусне терена точно в 26-ата минута. Това дава основание да се смята, че спектакълът не е бил спонтанен, а планиран предварително, което нарушава правилата на Асоциацията.

В крайна сметка ФА е решила да остави случая без последствия и санкции няма да има както за 36-годишния Тери, така и за бившия му клуб. След този мач футболистът стана свободен агент и премина в Астън Вила.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация