ЦСКА гони първа победа срещу Ботев Пд от 2009 г.

10:32
ЦСКА гони първа победа срещу Ботев Пд от 2009 г.

ЦСКА гостува на Ботев Пловдив в най-интересния двубой от ІІІ кръг на Първа професионална лига. Мачът на базата на канарчетата в пловдивския квартал "Коматево" е от 18:45 часа, а главен съдия ще бъде Валентин Железов.

Момчетата на Стамен Белчев бяха на 4-дневен лагер извън София с цел да бъдат максимално концентрирани преди визитата на "жълто-черните" днес. ЦСКА ще гони задължителна победа под Тепетата и първи успех през новия сезон, след като червените не успяха да спечелят пълен комплект точки от първите две срещи.

Ботев Пд ще бъде без голямата си звезда Тодор Неделев, докато армейците ще излязат с всичко най-добро, с което разполагат. Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев няма да може да разчита на Кевин Меркадо, който е наказан заради червения си картон, получен в последния шампионатен сблъсък срещу Лудогорец (0:1).

Предвид капацитета на стадиона в "Коматево", червените ще се радват и на мощна подкрепа от трибуните, след като ръководството на домакините осигури 300 билета за червените привърженици.

ЦСКА гони първа победа над Ботев в Пловдив от 2009 година, когато спечели с 1:0 на стадион "Христо Ботев". След този мач армейците и "жълто-черните" се изправиха един срещу друг 13 пъти, като червените записаха 4 победи и 3 поражения, а 6 от двубоите завършиха при равен резултат.

Последните два мача между канарчетата и ЦСКА, играни през миналото първенство, завършиха 0:0. До момента двата отбора са се изправяли един срещу друг 125 пъти, като победите за ЦСКА са 71, а за Ботев - 28. Равенствата са 26. Головата разлика също е убедително в полза на червените - 252:129.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация