Невероятно, но факт! Жозе Моуриньо прибира повече от всичките тренери в Серия \"А\" взети заедно

17:04
Невероятно, но факт! Жозе Моуриньо прибира повече от всичките тренери в Серия \"А\" взети заедно
Невероятно, но факт! Жозе Моуриньо струва колкото всичките си останали колеги взети заедно! Това разкрива италианското издание "Газета Дело Спорт", което днес оповести заплатите, които получават специалистите и някои от най-големите звезди в Серия "А".

Жозе Моуриньо прибира цели 11 милиона евро годишно, което го прави не само най-добре платеният треньор в италианския елит, но и също така най-добре платеният човек в Серия "А" изобщо!

Тоест нито една от звездите на италианския футбол не прибира надница, по-висока от тази на Специалния португалец. Странното в случая е, че Масимо Морати продължава да дава седмична заплата и на предишния наставник на тима Роберто Манчини, чийто договор не беше разтрогнат, за да се спестят парите от компенсации.

Собственикът на "нерадзурите" държи и друг рекорд. Най-скъпоплатеният футболист в Италия, също е в редиците на Интер. Става въпрос за Самуел Ето\'о, който наследи заплатата на Златан Ибрахимович, който се разписваше под 10,5 милиона евро годишно.

Втори след камерунеца е друг бивш играч на Барселона Роналдиньо, който хрисимо взима по 7,5 милиона евро. В редиците на третия италиански гранд Ювентус Джанлуиджи Буфон печели най-много. "Вратар номер 1 в света" обаче е доста по скромен от Специалния и компания. Буфон печели "едва" 5,5 милиона годишно.

Интер е отборът, който хвърля цели 150 милиона евро годишно за заплати, като плътно е следван от Милан, дори и след напускането на Кака. Бюджетът на "росонерите" за седмичните надници е с 25 милиона евро по-нисък от този на Интер.

Общо всичките 20 отбора в Италия дават 840 милиона евро годишно, за заплати на своите служители, което е доста по скромна сума в сравнение с това какво правят клубовете в Испания и Англия, където говорим за цифри, доста надхвърлящи 1 милиард евро.

Ето и най-скъпоплатената единайсеторка на Калчото: Буфон (5,5 млн), Майкон( 4,5 млн), Лусио (4,5 млн), Неста (4 млн), Киву (3,5 млн), Виейра (5,5 млн), Пирло (5 млн), Снайдер (4 млн), Роналдиньо (7,5 млн), Ето о (10,5 млн), Тоти (5,4 млн)

Ето по колко харчи всеки клуб в Серия "А" годишно за заплати (сумите са в евро) :

Интер 150 милиона
Милан 125,5 милиона
Ювентус 115 милиона
Рома 69,7 милиона
Фиорентина 40 милиона
Дженоа 38 милиона
Наполи 37 милиона
Лацио 32,9 милиона
Палермо 30 милиона
Парма 26 милиона
Сампдория 24 милиона
Бари 20 милиона
Болоня 20 милиона
Каляри 19 милиона
Удинезе 18 милиона
Сиена 17,5 милиона
Катаня 17,5 милиона
Ливорно 14,3 милиона
Киево 13 милиона
Аталанта 13 милиона

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Adrian000
04.09.2009 01:19

Според мен човека си заслужава парите, той е уникален тактик един от най- добрите специалисти във света (лично за мен е най- добрия) той знае как да изгради един печеливш отбор със сплав от млади и опитни играчи, умее до съвършенство да играе на трансферния пазар, почти винаги успява да намери точния човек е имаше и провали като Деко в Челси и Мансини и Куарешма в Интер, но погледнете единственото значимо име продадено е Ибрахимович ,а с парите от него бяха добедени Ето'о, Милито, Снайдер, Мота и Лусио, както и талантливия Арнаутович, не само обаче трансферната му политика го определя като страхотен спец. подхода му към играчите е специален, той знае как да направи така ,че да има ред и дисциплина, помним Адриано. Не позволява на младоците Балотели и Сантон да стигат ,чак до небесата, не симпатизира на никого ,а винаги избира най- доброто ,което има в момента! (Не като САФ и Барби) Моуриньо разбира играта и заслужава парите си и преди да бързате да казвате ,че с Интер не постигнал нищо първо си припомнете кога пристигна в тима! И какво е направил от тогава до сега!

Kura_na_qnko
03.09.2009 23:08

Евала на Удинезе ! Забележете на кое място са по заплати и същевременно колко добра и стабилна игра имат *stop*

geshana
03.09.2009 22:04

Смятай от Милан дават с 25 млн по-малко за заплати отколкото Интер апък не 125 млн ми няма да им дам нито една стотинка на всички други освен на Пато ...

Planeter
03.09.2009 18:47

Виейра 5.5 милиона *smile* Доста добре за един футболист пенсионер и който не играе често като титуляр.