Херо: Идваме в Русе с амбицията да спечелим

20:53
Херо: Идваме в Русе с амбицията да спечелим

"Идваме в Русе с желанието и амбицията да спечелим и да продължим в Лига Европа. Очаквам труден и тежък мач", каза старши треньорът на Иртиш Павлодар Димитър Димитров-Херо преди официалната тренировка на клуба от Казахстан тази вечер. Двата отбора се изправят един срещу друг от 20:00 часа утре в мач-реванш от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Иртиш са с гол преднина пред Дунав след успеха с 1:0 в първия мач в Казахстан.

"Нашият отбор играе навън по-успешно и по-добре на фона на качествата на футболистите. Надявам се да не изневерят на себе си и да покажат най-доброто, защото в първия мач в Павлодар не показахме най-доброто си лице", каза Димитров.

Той коментира, че достатъчно добре познава отбора на Дунав. "Знам техните силни качества и проблеми. Те се показаха като балансиран отбор със сериозна организация в играта, с отборна силна игра. Има нужната спойка между отделните футболисти", каза още треньорът на Иртиш.

Той заяви, че няма проблем с контузени футболисти. Единствено не е готов Стаменкович - новото попълнение, който е пристигнал в последния момент.

Димитър Димитров коментира, че понякога един гол преднина е и много, и малко. "Не е лош турнирен резултат, но всичко зависи от поведението на футболистите. Едно са идеите на треньорите, а съвсем друго е дали футболистите ще могат да покажат своите качества и възможности на терена", каза Димитров.

Той обясни, че в последните години футболът в Казахстан се развива много бързо - на базата на вложенията, които се правят в отборите. Все още обаче има какво да се желае - по отношение на базата, на обезпечаването на кадрите - най-вече на треньорските кадри.

Вторият капитан на отбора Пиралий Алиев каза, че Русе е хубав град, времето също е добро. Той обясни, че Иртиш идва, за да постигне добър резултат. "Смятаме, че треньорът ни е подготвил добре - физически и тактически", каза Алиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация