Ударно начало и за Цвети на Уимбълдън

21:58
Ударно начало и за Цвети на Уимбълдън

Цветана Пиронкова стартира с категорична победа тазгодишното си участие на Уимбълдън. В двубой от първи кръг българката се наложи убедително с 6-1, 6-4 над опитната италианка Сара Ерани. Така българката си осигури среща с бившата номер едно в света Каролин Возняцки в следващия кръг в Олд Инглънд Клъб.

Полуфиналистката от 2010 г. започна изключително уверено срещата и при резултат 2-1 реализира пробив в подаването на Ерани. Пловдивчанката бе много убедителна и мощна в ударите си зад основната линия и доминираше изцяло играта на корта. Впоследствие 131-та в света ракета на България направи нов брейк, за да дръпне с 5-1 в резултата.

Сервирайки за спечелването на откриващата част Пиронкова бе безупречна и след само 23 минути игра поведе с 1-0 сета.

Вторият сет започна далеч по-равностойно, като и двете тенисистки печелеха своите подавания. В петия гейм Пиронкова получи няколко възможности за пробив и в крайна сметка успя да пробие за 3-2. За съжаление пловдивчанката допусна лек спад в играта си, от което опитната Ерани моментално се възползва и върна пробива.

Българката все пак успя да осъществи нов пробив в деветия гейм за 5-4, с което получи отлична възможност да сервира за спечелването на срещата.

Въпреки усилията на 76-та в света италианка да се върне в мача, Цвети показа хладнокръвие и в крайна сметка закономерно се поздрави с крайния успех.

Следващата съперничка на българката ще бъде бившата номер едно в света Каролин Возняцки, която по-рано днес постигна трудна победа срещу унгарката Тимеа Бабош с 6-4, 4-6, 6-1.

Пиронкова и датчанката са изиграли общо четири срещи помежду си, а Возняцки води убедително с 4-0 победи. Последно двете се изправят една срещу друга на полуфинала на Турнира на шампионките в София през 2012 г., където шестата в света печели с 6-4, 6-1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация