Пиронкова не успя да пребори световната №2

16:51
Пиронкова не успя да пребори световната №2

Цветана Пиронкова загуби драматично от световната номер 2 Симона Халеп на осминафиналите на тенис турнира в Ийстбърн. След страхотна битка първата ни ракета отстъпи със 7:6 (6), 6:7 (4), 5:7 и така приключи участието си в надпреварата, записвайки втора загуба от румънката от общо две срещи помежду им.

 

Иначе двете изиграха много оспорван двубой, продължил 2 часа и 40 минути, като вчера срещата бе прекъсната заради дъжд. Преди подновяването на играта днес, Пиронкова имаше преднина от един сет и пробив във втората част – 2:1. За съжаление след подновяването на двубоя, Халеп успя да обърне развоя в своя полза и да спечели втория сет след тайбрек със 7:4.

В решителния трети сет българката първа стигна до пробив за 4:2, но световната номер 2 отговори моментално и направи рибрейк, а след това на свой сервис изравни за 4-4. Подемът в играта на Халеп продължи и тя реализира нов решителен пробив за 5:4, което се оказа и решаващо за крайния изход на двубоя, който дойде след 6-4 в полза на румънката.

На четвъртфиналите съперничка на Халеп ще е Каролин Возняцки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация