Висшата лига с най-много чужденци, в Италия не дават шанс на младите

15:07
Висшата лига с най-много чужденци, в Италия не дават шанс на младите
Международният център за изследване на спорта в Швейцария и Центърът за изучаване на спорта във Франция публикуваха интересен статистически доклад за развитието на футбола в Европа.

В доклада са сравнени петте най-силни първенства на Стария континент - английската Висша лига, испанската Примера дивисион, италианската Серия "А", германската Бундеслига и френската Лига 1.

Според извлечената статистика през миналия сезон най-много чужденци сред професионалните футболисти е имало в Англия. Там те са били 59,2% от всички играчи във Висшата лига.

Проучването показва също така, че в топ първенствата на Европа играят все по-малко юноши на клубовете. През сезон 2007/08 те са били 22%, а през миналия сезон - 21%. Най-голям шанс получават талантите във Франция - там те са 30,3%, а най-малък в Италия - 12,8%

Любопитно е, че европейският клубен шампион Барселона излезе на финала на Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед в Рим със 7 футболисти от своята школа, а например Интер победи Милан в градското дерби преди няколко дни с едва само един италианец в състава си. В Реал Мадрид и Манчестър Сити пък похарчиха изумителни суми за привличането на вече утвърдени футболни звезди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

manunited666
04.09.2009 02:57

"...дойдоха и ви наляха с пари?" Кой нас ? Не ме боли особено за Английския футбол като цяло , не съм англичанин! Просто бъркаш жестоко , испанския футбол не е нищо повече от английския футбол.Толкова ли си сляп фен , че даже не можеш да схфанеш какво казвам ? До 1985 години Английския футбол не е имал никаква конкуренция спрямо останалите първенства и показател за това са спечелените титли в евротурнирите."...а ти я ми кажи какво беше англиския футбол в началото." какво начало ? Началото на Английския футбол е преди 150-200 години , какво начало?! И колкото до това с милярдерите , значи спорет тебе само в английския футбол има милярдери ... тц тц тц , а Берлускони и Морати какви са ? Заради Берлускони милан излиза от Б група и започва да си печели трофейте , след като купува клуба през 80-те.А в испания пак са си милионери бе ... вместо да имат 1 човек управляващ милярдер , те имат например 10 милионери.Всички клубове се управляват от хора с много пари.Не са само в Англия.И не започвай с тия митове , че футбола им тогава бил сеедно ръгби.Ти за дървари и ругбисти ли ги имаш ? Щон до изгонването им през 1985 не са били най-успешните клубове едвали са играли като ръгбисти.

Barca_fen112
03.09.2009 23:02

Hah никой не убиждам бе смълчаго ,а ти я ми кажи какво беше англиския футбол в началото.Едно подобие на ръгби.А и тогава времента са били съвсем други.Футболате бил съвсем различен.И да питам шото тука незнам заради трагедията на мач с ЛИверпоол където се е срутил стадиона ли сте били изхвърлени или заради нещо друго ,а и ок да приемем ,че Англичаните са сила ти ми кажи кога англиския футбол стана наай-гледаното първенство .Дали не беше когато богаташите дойдоха и ви наляха с пари?.И ми кажи преди това кое първенство е било най-силното? .Така ,че незнам кфо се опитваш да изкараш на факт е ,че Англииското стана първенство не заради англииските момчета а заради парите докат в Испания винаги се е разчитало на талантите *devil*

bitoiv
03.09.2009 22:35

Така се прави успешна политика във футбола. Друг е въпроса, че трябва да разполагаш и с голям финансов потенциал за да купуваш световни звезди. Точно покрай тези звезди израстват и добри местни кадри. Само не трябва да се прекалява с чужденците за сметка на местните футболисти. Предполагам всички ще се съгласите, че англичаните си извоюваха име на световната сцена и почти всеки се съобразява с тях.

manunited666
03.09.2009 22:24

Barca_fen112 да наистина не си прав.Прочети малко преди да говориш.До момента в който не исхфърлят Английските отбори евротурнирите , те са най-успешните с най-много титли във всички първенства КЕШ , УЕФА.До 1985 година , Английските отбори имат 8 купи КЕШ а испанските и италянските имат по 5 , след това отборите са изгонени и това повлиява жестока на футбола им , както и най-много купи в УЕФА - 5.Ти да не мислит , че национала на Испания е нещо повече ? Испания като исключиме последните 2 години , преди това са абслютно посредствен отбор.Английч имат спечелено едно световно а Испания едно европейско.А Италия , там после вече навлизат Берлускони и Морати милярдерите и издигат Интер и Милан.Не обиждай , защото ти си този който деиствително незнае.А и Испания има единствено 2 отбора печелили КЕШ.Като Реал е този който води държи Испания в класацийте.Такаче прочети първо малко и тогава обиждай и спори.

Barca_fen112
03.09.2009 20:06

Ем не съм ли прав бе КАРУЦАР .Я се разрови из нета и провери дали не е изтина тва което съм написал бе смотан.А onzzy аз говоря попринцип за Англиския футбол преди да дойдат милионерите в кфо състояне беше а и си е факт ,че тогава беше много грозен и слаб а в тия времена парите се наливаха в Италия и именно заради това тогава са били на върха докат в испанското никога не е имало чак толкова милионери които да инвестират в отборите ,но пък там го компексират с играчите които се произвеждат и бих казал се справят чудесно. *devil*

silvi91
03.09.2009 19:23

Barca_fen112 Ако замълчиш ще стане много добре ..... КОЗАР

onzzy
03.09.2009 18:23

преди 20 години англииските отбори бяха наказани да не играят в евротирнирите *wink*

FCBarca17
03.09.2009 15:36

Много точно казано.Англия преди 10-20 години са лапали големите на италянски и испански ****.

Barca_fen112
03.09.2009 15:17

Ем то е ясно ,че в Англия има най-много чужденци.Англииски добри футболисти са много малко.То си личи и по успехите на националите на Англия.Тези които следът футбола от много години сигурно знаят ,че преди 10 или 20 годишки може и повече футболат в Англия е бил един от най-грозните и слаб в Европа.А тогава Италянското е било на върха и чак когато всички милионери се преносаха да инвестират в Англия и почнаха да привличат чуждестранни играчи Англииската Вишша лига постепенно стана заедно с испанското най-доброто първенство. *wink*