Левски започва похода си в Европа срещу черногорци (вероятни състави)

10:23
Левски започва похода си в Европа срещу черногорци (вероятни състави)

Левски стартира участието си в евротурнирите днес. Волята на жребия за първия квалификационен кръг на Лига Европа отреди сините да срещнат черногорския Сутиеска Никшич. Възпитаниците на Николай Митов ще бъдат домакини в първата среща тази вечер от 20:00 часа на „Герена“. 

Справка на "Тема Спорт" с участията на тима в евротурнирите показва, че в последните си 10 старта в Европа у дома Левски има само една загуба и едно равенство, при 8 успеха. Поражението е доста болезнено - 0:1 от неизвестния тогава беларуски шампион БАТЕ Борисов. Головата разлика също е внушителна - 32:3, но това изглежда резонно на фона на слабите първи препятствия - Сант Жулия, Сиони, Модрича, Локо 96 Витебск... 

Въпреки 8-те победи сините отпадат цели 4 пъти, а в 6 от случаите продължават напред. Елиминиранията са в последните 3 случая - с Иртиш, ФК Сараево и Спартак Търнава. Последното продължаване на старта е срещу ирландския Дъндолк - 4:0 на „Герена“ и 2:0 като гост. 

Евентуално отпадане от Сутиеска още на старта спокойно може да бъде определено като най-срамното, защото черногорците все още не са направили сефтето в евротурнирите - нямат елиминиран съперник. 

Вероятни състави:

Левски - Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Прохазка, Панайотов, Адениджи, Вутов, Нар, Мапуку 

Сутиеска - Личина, Радишич, Бакрац, Стиепович, М. Вучич, Ковачевич, Лончар, Зарубица, Мил. Вучич, Вукович, Маркович

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stan_the_great
29.06.2017 19:15

Съставът изглежда адски различен и в същото време потресаващо слаб...защитата ще е като швейцарско сирене днес, ако се разчита на тези като титуляри. Вутов и Мапуку не се знае дали са се климатиризали към отбора на този етап. Панайотов кой е за бога? А към Франсис Нар винаги съм бил и ще остана крайно негативно настроен- за мен няма място като цяло в състава на Левски, какво остава като титуляр.. Ако Левски се издъни у дома, хич няма да е изненада.