Левски продаде Краев на Мидтиланд

12:27
Левски продаде Краев на Мидтиланд

Левски продаде най-големия си талант Божидар Краев, съобщава "Sportal.bg". Голмайстор номер едно на "сините" през последните три години ще играе в датския Мидтиланд, който се договори с ръководството на 26-кратните шампиони на България.


Двата клуба си стиснаха ръцете след продължили близо седмица преговори за сума малко под един милион лева.


"Много съм щастлив! Това е крачка напред в кариерата ми. Пожелавам успех на Левски в Лига Европа, първенството и Купата на България", сподели Краев пред "Sportal.bg".


Новият отбор на Краев участва в Лига Европа, след като подобно на "сините" спечели плейофа за евротурнирите в Дания, където формата на първенството е същият като този в България. Бившият тим на Николай Бодуров дори е сред потенциалните съперници на Дунав Русе в първия предварителен кръг на втория по сила клубен турнир, ако русенци играят на мястото на ЦСКА-София.
Бившият играч на Аякс, Хамбургер ШФ, Тотнъм и Реал Мадрид Рафаел Ван дер Ваарт е звездата на скандинавците.


Този изходящ трансфер е първи за Левски от януари 2014 година, когато клубът продаде Гари Родригес в Елче и Антонио Вутов в Удинезе. Интересното е, че вторият от няколко дни вече тренира със "сините", като бе върнат под наем, за да смени именно напускащия Краев.


Мидтиланд е с втория най-висок коефициент сред отборите в първия предварителен кръг на ЛЕ, с 16.300, като изостава само от Макаби Тел Авив. Тимът ще бъде поставен и на жребия за втория предварителен кръг, където Левски е не поставен, а от скандинавците по-добър коефициент имат само Галатасарай, Астра Гюргево и Макаби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
19.06.2017 21:28

В Дания какво ще прави Краев не знам, много силов футбол се играе там. Техничен футболист като него ще го смачкат. Все пак му пожелавам успех.