Русия откри Конфедерациите с лесна победа (видео)

20:46
Русия откри Конфедерациите с лесна победа (видео)

Русия спечели с лекота с 2:0 срещу Нова Зеландия в откриващия мач от турнира за Купата на Конфедерациите. Автогол на Майкъл Боксал (31') и попадение на Фьодор Смолов (69') определиха победителя на стадиона в Санкт Петербург. Двубоят беше от Група "А", в която са още отборите на Мексико и Португалия. 

Руснаците бяха с класи над непретенциозния си съперник и можеха да вкарат много повече. Още в началните минути футболистите от Нова Зеландия на два пъти изчистиха току пред голлинията, а веднъж и гредата ги спаси след удар с глава на Виктор Васин.

Стражът на новозеландците Стефан Маринович блесна с няколко отлични намеси, с което запази интригата. Той спаси поне три 100-процентови възможности. Всичко обаче беше решено в 69-ата минута, когато и той нямаше какво да стори след удар на Смолов отблизо. Едва след това гостите се опитаха да наложат натиск и в 77-ата минута бяха на косъм от гол. Тогава обаче Юрий Жирков спря кълбото точно на голлинията.

Португалия и Мексико играят утре (неделя) от 18:00 часа. В другата група съперници са Камерун, Чили, Австралия и Германия. Играе се всеки срещу всеки, а напред към полуфиналите продължават първите два отбора във всяка група.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
20.06.2017 20:16

Мач на деня: Ливърпул - Милан 3:3 (3:2) след дузпи! :D