Уелс разби Русия и спечели групата (видео)

23:59
Уелс разби Русия и спечели групата (видео)
Уелс разби Русия с 3:0 и сензационно завърши на първо място в Група "В" с актив от 6 т., изпреварвайки Англия (5 т.) и Словакия (4 т.), които в другия мач завършиха 0:0. "Сборная" отпадна безславно със само 1 точка на сметката си. Това означава, че на осминафиналите Гарет Бейл и неговите съотборници ще се изправят срещу един от третите в Групи "А", С" или "D".

Англичаните пък ще спорят с втория от групата на Португалия. Продължаване на словаците напред не е сигурно, като те трябва да изчакат изиграването и на останалите мачове от третия кръг в груповата фаза.

Запалянковците на стадиона в Тулуза видяха един от най-блестящите двубои в историята на уелския футбол, за което обаче помогнаха и руснаците, които бяха безобразни. Аарън Рамзи откри в 11-ата минута, след още девет минути се разписа и Найл Тейлър, а в 67-ата минута самият Бейл също изпрати топката в мрежата. Показателен за апатията в тима на "Сборная" е фактът, че и трите гола станаха при ситуации, в които футболистите в червено излизаха сами срещу вратаря.

Леонид Слуцкий подмени всичките си трима централни полузащитници от предишните мачове, залагайки на Денис Глушаков, Павел Мамаев, Роман Широков, а Дмитрий Комбаров действаше на левия бек. При "драконите" пък имаше само един нов футболист и това беше Сам Воукс, който в предни позиции си партнираше с Гарет Бейл.

Нападателят на Реал Мадрид можеше да открие още преди изтичането на първата минута, когато напредна в наказателното поле и шутира с удобния си ляв крак, но Игор Акинфеев спаси. След това за кратко руснаците притесниха съперника с дълбока преса, но всичко за тях се провали в 11-ата минута, когато Джо Алън майсторски изведе Рамзи зад отбраната и халфът на Арсенал с лекота прехвърли вратаря за 1:0.

Веднага се видя, че играчите на "Сборная" са объркани, защото те така и не успяха да отговорят подобаващо, а дори допуснаха втори гол по аналогичен начин. За капак този път руски футболист неволно подаде на Найл Тейлър, който в 20-ата минута се оказа сам срещу Акинфеев и след добавка удвои аванса на своите.

Десетина минути по-късно от подобна ситуация Сам Воукс не съумя да покачи на 3:0. Още на няколко пъти до края на полувремето третото попадение "висеше" на косъм, докато слисаните футболисти в бяло не знаеха къде се намират. Особено деен беше Бейл, който с лекота разминаваше инертните руски играчи, но пък не беше достатъчно опасен при изстрелите си.

Играчите на Слуцкий стигнаха само до едно чисто положение, при което Артьом Дзюба беше намерен зад последния в отбрана, но вратарят Уейн Хенеси беше на мястото си.

На почивката руснаците направиха само една смяна, а малко след това на пейката седна и капитанът Широков. На терена обаче не се промени нищо, като "драконите" се затваряха много добре в своята половина и атакуваха опасно при всяка възможност. Така в 55-ата минута Бейл изскочи сам срещу Акинфеев под ъгъл, опита да го прехвърли, но кълбото се отклони в тялото на стража и не продължи към опразнената мрежа.

Последва един изстрел на Бейл от пряк-свободен удар и негово центриране, при което Джо Ледли за едната бройка не направи 3:0.

Руснаците обаче нямаше как да продължат да се измъкват и в 67-ата минута Бейл се възползва от пасивната засада на свой съотборник, излезе сам срещу Акинфеев и с лекота заби третото попадение.

Тук вече всичко окончателно приключи и мачът се доиграваше. Крис Коулман предвидливо даде почивка на черноработниците Джо Алън и Ледли Кинг, а малко преди края и Бейл беше заменен.

Във финалните минути се стигна само до един 100-процентов пропуск на Дзюба, който само затвърди, че това не беше първенството на първите европейски шампиони.

Стартови състави:

Русия:
Акинфеев, Смолников, Игнашевич, В. Березуцки, Комбаров, Глушаков, Мамаев, Смолов, Широкор, Кокорин, Дзюба

Уелс: Хенеси, Гънтър, Честър, Уилямс, Тейлър, Дейвис, Ледли, Рамзи, Алън, Воукс, Бейл


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

biserms
21.06.2016 07:57

Испания ако си спечели групата са на финал... Просто няма кой да ги спре в техния поток, всички по-силни отбори ще са в другия поток - Германия, Италия, Хърватия, Франция, Англия + евентуално и Португалия, които е много вероятно да не си спечелят групата. Реално в горния поток 1/2 финала Белгия - Испания ще е на 90% сигурен, а не мисля, че белгийците могат да елиминират Испания, с оглед на опита им. Така че май 3ти пореден финал се очертава за Ла Фурия.

sviliev
21.06.2016 00:44

Като гледам възможните противници на Уелс на 1/4. нищо чудно Бейл да вкара още някой гол. При още един негов гол, може спокойно поне да подели голмайсторския приз. А ако стигнат 1/4, най-вероятно ще са с Белгия, която не успя да победи островитяните в квалификациите.

CFC_H_A_Z_A_R_D
21.06.2016 00:43

А между другото Рамзи отбеляза гол което значи само едно нещо,молете се в следващите дни някоя известна личност да не напусне този свят,и не го казвам с шега говоря сериозно всички знаят за неговото проклятие.

Captain_Vidic
21.06.2016 02:06

Рамзи Болтън пое удара мисля *thinking*

stefanBG111
21.06.2016 00:30

Русия отпана съвсем заслужено. Колегата по-долу е прав, в момента наистина Русия не играят хубав футбол, както беше преди . Яд ме е, но съвсем заслужено отпаднаха. Уелс практикуват много хубав футбол и е смешно да се говори, че са на нивото на Лихтенщайн. Някои не могат да приемат факта, че отбори като Уелс се развиват, за разлика от нашия национален квартет от овци, кози и магарета.

rimlianin
21.06.2016 00:24

Страшна игра от Уелс макар и срещу не толкова претенциозния отбор на Сборная , Бейл 3 мача 3 гола , вече го виждам като голмайстор на Европейското

sviliev
21.06.2016 00:18

Напълно заслужена победа за Уелс, можеше и с повече. Бейл правеше каквото си поиска с руската защита, прави страхотно европейско. Уелс успяха и да спечелят групата и имат великолепен шанс да отидат на 1/4. Другия мач го гледах накрая, но останах с впечатление, че словаците се бяха бетонирали здраво, а англичаните като че ли не търсеха достатъчно победата, което много ме учуди.

sensea
21.06.2016 00:14

Честито на Уелс !!! Руснаците се оказаха издънката..........добре ,че и ние не се класирахме !!

666_ultra_666
21.06.2016 00:00

И двата мача ги прогнозирах и познах и двата ми коментара бяха изтрити. Защо ли?👎

CFC_H_A_Z_A_R_D
20.06.2016 23:26

Майкоооооооооо Уелс приятната изненада на това Европейско!!!

Kopew
21.06.2016 00:03

Каква изненада бе приятел? Виж какъв приятен футбол практикуват, даже мислих, че ще си вземат първото място в групата още в мача с Англия ама уви *confused*

ivanrealmadrid1
20.06.2016 23:02

Руснаците пък ако продължават да дават такава свобода на Бейл по-зле ще става, вярно че трябва да атакуват и им трябват голове, ама да оставяш Бейл да лети така на полупразен терен .

ivanrealmadrid1
20.06.2016 23:00

До коментар [@comment 1904983] от [@user El_Fenomeno_9]:

еми от кога да ги наблюдава бе ? ее разбира се не е като теб ти гледаш всички 137 първенства едновременно и си анализирал всеки играч от група "Я" на Зимбабве. Не знам какво се пънеш за руснаците, всички виждаме колко струват, и в началото го казах, че са най-слабия отбор в турнира.Уелс ги сравняваш с Лихтенщайн и говориш небивалици за тях.Айде Сложи Бейл там да видим дали ще има промяна ? Преди бяха слаби но израстнаха взеха се в ръце и показаха резултати както направиха Албания.С.Иралндия и Исландия

ComsteR
21.06.2016 13:29

Прави се на разбирач, но малко разбира, не си струва да му отговаряш.

haldir
20.06.2016 22:50

До коментар [@comment 1904971] от [@user luiz_lfc]:

Важен е хейта.Нямаш реално обяснение защо не ги харесваш , ама е важно да напишеш нещо!!!

123321
20.06.2016 22:33

Чудно ми е резултата как е само 2:0 за Уелс??

El_Fenomeno_9
20.06.2016 22:52

Само 2-0 е щото са некадърни ... некадърни , но дисциплинирани и добре подредени ! Това е днешния футбол , не винаги качествата на играчите са от голямо значение , можеш да си адския дървар и за нищо да не ставаш , но с правилната тактика , с правилната мобилизация можеш да постигнеш желаното ... прави огромно впечатление , че държавите от Балканския полуостров( с изключение на Хърватите , но и те имат трески) и "побратимите" ни Русия и Украйна играят адски бездушно и безобразно , не говоря само за нас и тези на еврото , ами погледнете една Сърбия с какъв състав е и колко позорно отпадна в елементарна група , погледнете Босна - те лоши ли са ?! Никакво самочувствие , никаква тактическа постройка , никакво желание , никаква мотивация ... Всички все чакат да се разиграят , както аз чаках сърбите да се разиграват , но това така и не се случва

CFC_H_A_Z_A_R_D
20.06.2016 22:49

Щото не давам много зор!!!*lol**lol**lol*

123321
20.06.2016 22:21

Напълно очаквана победа на Уелс.Този който е залагал на Русия и е очаквал те да победят грам не разбира от футбол..

RealMadrid_4ver
20.06.2016 22:21

Незнам какво не им харесвате на Уелс, но играят доста приличен футбол руснаците не знаят къде се намират.

putopalo
20.06.2016 22:21

Ехееее,оуеъра май ще ми излезе още първото полувреме😊

El_Fenomeno_9
20.06.2016 21:54

До коментар [@comment 1904951] от [@user sakata_97]:

Как можа да изръсиш такова нещо ве ?! Русия ако играят грозен футбол , значи Уелс трябва да играят друг спорт въобще ... Уелс и Северна Ирландия са най - слабите отбори , които НЯКОГА са се класирали н какъвто и да било голям форум , дори класирането на отбори като Хондурас на Олимпиадата не е било толкова срамно ... Уелс са богопомазани , че Бейл играе с такова сърце за тях иначе са на нивото на Лихтенщайн

sakata_97
20.06.2016 22:52

Та какво казваше*joking*Абе ти сляп ли си как съм могъл да кажа такова нещо,ако си мислиш че Русия са отбор който играе футбол значи не разбираш тази игра.Наблядавам им играта от самото начало на турнира и освен едни центрирания към наказателно на противника друго не правят,това според теб не е ли грозен футбол,както казах тези руснаци на никой няма да липсват,един Уелс ги съсипва от положения и игра та каму ли да ги хване някаква Испания или Германия примерно*confused*