Левски продава спешно Божидар Краев

09:11
Левски продава спешно Божидар Краев

Левски спешно ще продаде Божидар Краев. До това решение са стигнали началниците на "Герена". Причината е, че играчът става свободен агент на 1 януари 2018 година, когато ще може да премине в друг клуб без каквато и да е трансферна сума. Въсщност от края на този месец футболистът ще може да започне преговори с всеки друг клуб, който има интерес към него, съобщава "Тема Спорт".

Ръководството на Левски се надяваше да убеди Краев да удължи договора си с клуба. Това обаче не се случи, след като младокът поиска заплата от порядъка на 35 хил. лева на месец. Сините нямат възможност да задоволят финансовите му претенции, така че са принудени да го продадат възможно най-скоро.

Шефовете на "Герена" са обсъдили ситуацията и с мениджъра на играча Джон Ингълс и са стигнали до решение в края на месеца отново да се съберат и да прегледат офертите, които са постъпили за него. Ако има предложение, което да го задоволява, Краев ще бъде продаден на момента. В клуба вече има оферта за 19-годишния талант, но надеждите са скоро да пристигнат и други.

Младокът има добра визитка за възрастта си, но в Левски няма да вземат за него парите, на които са се надявали. Причината за това е изтичащият след половин година договор на играча. През миналия сезон Божидар изигра общо 35 шампионатни мача, в които вкара 11 гола и бе водещ реализатор на тима.

Интересен факт е, че Левски не е осъществявал изходящ трансфер от 2014 година насам. Тогава клубът продаде друг юноша - Антонио Вутов, на италианския Удинезе, а след това прати холандското крило Гари Родригес в испанския Елче.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация