Кавалерите напомниха за себе си и спечелиха мач номер 4

09:56
Кавалерите напомниха за себе си и спечелиха мач номер 4

Все още действащият шампион в НБА Кливланд Кавалиърс напомни за себе си и спечели по категоричен начин мач номер 4 от финалите срещу Голдън Стейт Уориърс. В своята "Куикън Лоунс Арина" Кавс се наложиха над своя съперник със 137:116 и по този начин намалиха изоставането си в серията на 1-3 победи.

Изправени пред угрозата от това да бъдат детронирани от шампионския връх, ЛеБрон Джеймс и компания изиграха много силен мач и заслужено се поздравиха с успеха, с който сложиха и край на впечатляващата серия от 15 поредни победи на „воините” в плейофите.

Домакините поведоха от самото начало и до края на срещата не изпуснаха лидерството в резултата. Страхотен мач изигра лидерът на Кливланд ЛеБрон Джеймс, който се отличи с 31 точки, 11 асистенции и 10 борби. Това бе девети „трипъл-дабъл” за Джеймс във финали на НБА, с което той подобри постижението на легендата на ЛА Лейкърс Меджик Джонсън. Много силно се представи и другата звезда на шампионите Кайри Ървинг, който бе най-резултатен в мача със своите 40 точки. За гостите от Калифорния Кевин Дюрант вкара 35 пункта, но и те не бяха достатъчни на Голдън Стейт да се поздравят с победата.

Мач №5 от серията е в Оукланд в понеделник вечерта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация