IBF реши: Победителят от реванша Джошуа-Кличко е задължен да се бие с Кобрата

09:38
IBF реши:  Победителят от реванша Джошуа-Кличко е задължен да се бие с Кобрата

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа беше освободен от задължителната защита на титлата си във версия IBF, съобщава "Скай Спортс".


Британецът трябваше да се изправи срещу претендента Кубрат Пулев, но вместо това получи специално разрешение от Международната боксова федерация за мач-реванш срещу Владимир Кличко.


Двубоят между Джошуа и украинеца трябва да се състои най-късно до 2 декември, а победителят от него ще трябва задължително след това да защитава шампионския си колан срещу Пулев.


Британецът победи Кличко с нокаут в 11-ия рунд на 29 април на "Уембли" и стана световен шампион във версиите IBF, WBA и IBO, записвайки 19-а победа в 19 мача за професионалния ринг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
07.06.2017 14:22

Ами най-добре решенията да са твърди. Не може да си решават сами винаги според това колко пари ще спечелят алчните уруди. Мразя този спорт не защото не е интересен за окото, напротив. Заради самата политика. Мафията тук е по-голяма и от футбола, а алчните мениджъри и боксьори развалят удоволствието. Радвам се, че малко или много това се променя с времето, със създаването на големи федерации и т.н.