Петър Хубчев ще открие "Момичета, хайде да ритаме"

19:02
Петър Хубчев ще открие "Момичета, хайде да ритаме"

Селекционерът на "А" националния отбор на България Петър Хубчев ще бъде специален гост на празника по случай официалното откриване на кампанията на Българския футболен съюз в подкрепа на женския футбол "Момичета, хайде да ритаме", на 1-ви юни, от 11:00 часа, на Национална футболна база в Бояна. Съорганизатор на събитието е телевизия ММ.

Кампанията е част от паневропейската инициатива на УЕФА Together #WePlayStrong, която има за цел да популяризира позитивния ефект от футбола върху здравето и личностното развитие на момичетата и девойките.

Подробности за кампанията Together #WePlayStrong може да намерите тук: http://www.bfunion.bg/news/7861

Като домакин на Европейското първенство за девойки до 17 години през 2019 г. (подробности за домакинството може да намерите тук: http://www.bfunion.bg/news/7861), Българският футболен съюз има за цел да увеличи броя на момичетата играещи футбол и да подкрепи осезаемо развитието на футбола сред младите дами в нашата страна.      
Сред специалните гости, които се очаква да уважат празника са певиците Миленита, Маги Джанаварова и Нора Караиванова, както и селекционерката на женския национален отбор по футбол и футболистка номер 1 на България за 2015 година Силвия Радойска.

По време на празника, освен футболни упражнения и мачове, за момичетата са предвидени и много други интересни забавления.   

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация