Официално: Рома се раздели с Лучано Спалети

10:30
Официално: Рома се раздели с Лучано Спалети

Рома официално се раздели с досегашния старши треньор на тима Лучано Спалети, чийто договорът няма да бъде подновен.

Наставникът пое джалоросите за втори път в своята кариера през януари миналата година, заменяйки на поста Руди Гарсия. Въпреки сериозните очаквания към него, специалистът не успя да спечели трофей с Рома, а освен това си навлече и гнева на феновете, заради отношението си към живата легенда на вълците Франческо Тоти.

Все пак през настоящия сезон Спалети помогна на тима да завърши на второ място в класирането на Серия А, което гарантира и директно класиране в групите на Шампионската лига. Очаква се до края на седмица от ръководството на римския тим да обявят името на неговия заместник, като това най-вероятно ще е Еузебио Ди Франческо, който за последно води Сасуоло.

"Искаме да изразим нашата благодарност към Лучано Спалети за усърдната му работа и огромния му принос за клуба след завръщането си тук. Под негово ръководство през този сезон тимът спечели най-много точки и реализира най-много попадения в Серия А в своята история. Желаем успехи на Лучано", заяви президентът на Рома Джеймс Палота. 

"Този клуб не спира да се развива и ще продължим това, избирайки треньор, който споделя нашите виждания и философия и ще помогне на тима да върви напред", допълни още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
31.05.2017 09:58

голяма грешка, Спелети е отличен треньор!