Безпроблемно начало за Джокович в Париж

16:44
Безпроблемно начало за Джокович в Париж

Новак Джокович започна с убедителна победа защитата на титлата си от Откритото първенство на Франция по тенис. В мач от първи кръг сърбинът се наложи с 6-3, 6-4, 6-2 над 76-ия в света Марсел Гранойерс от Испания за 2 часа и 27 минути игра.

Очаквано поставеният под номер 2 в схемата доминира през целия двубой и нямаше проблеми да се поздрави с успеха. Срещата стартира отлично за Новак, който реализира ранен пробив за 2-0. Гранойерс направи рибрейк и намали за 2-1, но моментално Джокович си върна преднината с нов пробив за 3-1. До края на сета сърбинът не изпусна аванса си и затвори първата част след 6-3.

Вторият сет отново започна отлично за шампиона от миналата година, който още в откриващия гейм спечели подаването на испанеца, а впоследствие на свой сервис затвърди преднината си за 2-0. Световният номер 2 реализира нов пробив при 4-1, с което на практика предреши изхода на сета, дошъл при 6-4 в негова полза.

Началото на третия сет започна с размяна на пробиви от двете страни на мрежата. Първо Джокович проби, но Гранойерс изравни за 1-1. Сърбинът обаче отново намери начин да пробие за 2-1, с което до голяма степен сломи съпротивата на испанеца. До края на мача Новак безпроблемно стигна до победата с 6-2 в своя полза.

За място в трети кръг шампиона от миналата година ще срещне победителя от двубоя между неговия сънародник Янко Типсаревич и португалеца Жоао Соуса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация