Финалът на Лига Европа: Помрачената битка на Аякс и Ман Юнайтед (вероятни състави)

11:07
Финалът на Лига Европа: Помрачената битка на Аякс и Ман Юнайтед (вероятни състави)

Тази вечер от 21:45 часа българско време отборите на Аякс и Манчестър Юнайтед ще определят новия носител на купата на Лига Европа. Двубоят на "Френдс Арена" в столицата на Швеция ще бъде ръководен от словенска съдийска бригада начело с Дамир Скомина.

Финалът загуби блясъка си заради терористичния атентат в Манчестър, при който загинаха 22 души, сред които и деца. Мачът ще започне с едноминутно мълчание в памет на жертвите, а местната полиция буквално ще е навсякъде, за да гарантира сигурността на всички.

За Манчестър Юнайтед това е първи финал в турнира. Аякс пък вече има този трофей във витрината си, след като триумфира през 1991-92 г., когато надпреварата още носеше името Купата на УЕФА. 

Тимът на Жозе Моуриньо се намира в доста добра серия в Лига Европа напоследък - 7 победи и 3 равенства в последните 10 мача. За червените дяволи днешният двубой се явява последната възможност да придобият право на участие в Шампионската лига, след като вече е сигурно, че няма да завършат в топ 4 на английската Висша лига.

Аякс също се надява да пробие директно в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир с евентуален триумф довечера. Холандският гранд финишира на второ място в местното първенство и засега ще играе квалификации в Шампионската лига. Освен това, тимът на Петер Бош има шанс да стане първият клуб, спечелил всички турнири на УЕФА във всичките им формати. До момента той има 3 отличия в КЕШ и 1 в Шампионската лига, както и 1 титла от Купата на УЕФА и 1 КНК.

Кадровите проблеми в отбора на Юнайтед продължават да са все така сериозни. Моуриньо не може да се възползва от услугите на контузените Златан Ибрахимович, Люк Шоу, Маркос Рохо и Ашли Йънг, а Ерик Байи е наказан. В Аякс пък няма да разчитат единствено на Ник Виргевер, който изтърпява наказание. Дейли Синкравен също няма да попадне в сметките на Бош, тъй като не е готов да вземе участие в мача, въпреки че вече е напълно възстановен от контузия.

Вероятни състави:

Аякс

 

Манчестър Юнайтед

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CFC_Forever
24.05.2017 18:11

Довечера ще се случи същото, което се случи и на мача на Дортмунд - Монако (а там размера на атентата беше нищожен спрямо този вчера). Този финал трябва да се отложи, защото не може да се играе оптимално след такъв терористичен акт. Затова всичко освен убедителна победа за Аякс ще бъде изненада. Успех и на двата отбора!

Red_Manc
24.05.2017 19:24

Ти болен мозък, братле. Вместо да се насладим на един качествен финал, ти на атентати искаш да ставаме свидетели. И кой беше ти, че всички да се съобразяваме с твоето решение да отменят финала ?

bacardy_breezer
24.05.2017 18:34

Не съм много съгласен. При мача на Дортмунд с Монако атентата беше ПРЯКО срещу автобуса на германците и футболистите им. Тук, футболистите на Ман. Юнайтед не са повлияни пряко от атентата - да тъжно е, но не са били непосредствено на мястото на събитието, така че не може да го сравниш с положението на Дортмунд.

staikov
24.05.2017 17:24

А този рязания пак тук само дава прогнози,кабриолет не познаваш нито веднъж.Най-вероятно 2-0 за ман,но този дебил мауринио пак не пуска Руни.Много слаб тренер е този паляк,само гледа да не пада,прилича ми на Мойс все повече!
Купата ще е наша:))))

Ordinary
24.05.2017 14:44

Купата е за Аякс ! 3-1

lilikoli
24.05.2017 15:02

Ти преди всеки мач такава прогноза даваш и после като бием се скриваш обратно в дупката си мишок смешен